Dünya Portekiz'de orman yangını: En az 57 ölü

Portekiz'de orman yangını: En az 57 ölü

Paylaş
Portekiz'de orman yangını: En az 57 ölü

Portekiz'in orta kesimlerinde çıkan büyük bir orman yangınında en az 57 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Yetkililer, kurbanların çoğunun araçlarında yanarak can verdiğini bildirdi.

Yüzlerce itfaiyeci ve 160 yangın söndürme aracı, dün öğleden sonra Pedrogao Grande bölgesinde başlayan yangını söndürmek için seferber oldu. Alevlerin hızlıca yayılması itfaiyenin işini zorlaştırıyor.


'SON YILLARDA YAŞADIĞIMIZ EN BÜYÜK TRAJEDİ'




Portekiz Başbakanı Antonio Costa, yaptığı açıklamada, yangını büyük bir trajedi olarak niteledi: "Maalesef bu orman yangınları açısından son yıllarda gördüğümüz en büyük trajedi gibi görünüyor." Portekiz hükümetinden yapılan açıklamaya göre 57 kişinin hayatını kaybettiği duyurulurken Portekiz İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ölenlerin tamamının sivil olduğu, 16 kişinin araçlarında mahsur kalarak can verdiği belirtildi. Felakette en az 59 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yetkililer bölgedeki evlerin kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

'ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR'




Costa, şöyle devam etti: "Ölü sayısı artabilir. Önceliğimiz, halen tehlikede olabilecek olanları kurtarmak."

AŞIRI SICAKLAR NEDENİYLE YAKLAŞIK 60 ORMAN YANGINI ÇIKTI


Sputnik'in aktardığına göre; ülke çapında 40 dereceye varan sıcaklıklar nedeniyle 60'a yakın orman yangınının çıktığı ifade ediliyor. Yaklaşık bin 700 itfaiyeci, yangınları söndürmek için aralıksız çalışıyor.


Haberin Devamı