Dr. Haydar Dümen Prezervatifi yıkayıp yeniden kullandım
HABERİ PAYLAŞ

Prezervatifi yıkayıp yeniden kullandım

Haberin Devamı

Cinselliği yaşamak iyi, güzel de bu acele, bu koşuşturma niye? Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Gerçekten sevdiğiniz, beğendiğiniz kişiyle ilişkiyi yaşarsanız ne kadar mutlu olduğunuzu fark edersiniz. Ancak fazlası ruhunuzu da, bedeninizi de yorar, bir süre sonra da tat vermez hale gelir. En iyisi tadında bırakın, hayal kurmaya vakit olsun.

İlişkiye girecek birini bulamıyorum, çıldırmak üzereyim

14 yaşındayım. Ben ilişkiye girecek birini bulamıyorum. Her gün en az 10 kere mastürbasyon yapıyorum. Penisimde artık yaralar oluşmaya başladı. Çıldırmak üzereyim. Bana bir yol gösterir misiniz?

CEVAP: Sevgili okurum, ne yapacaksın, zaten çıldırmışsın. Biz bu sayfada çıldıranlara çare bulamıyoruz. Hemen annenin, babanın elinden tut, seni psikiyatri uzmanına götürsünler.

Prezervatifi yıkayıp yeniden kullandım

Kullanılmış bir prezervatifi yıkayıp tekrar kullanmak zararlı mıdır? RUMUZ: AT SİNEĞİ

CEVAP: At sineği, yerini çok kötü seçmişsin. Kendine çok ufak bir değer biçmişsin. Atın kuyruğunun altında, tam da nazik yerde, köşede dururlar. Hayatı orada arayıp orada bulurlar. Kokusu, teri, çekilmez yaşamın bu çilesi. 10 dakika kalsa insanın tıkanır nefesi, sevgili at sineği. ‘Ata sinek olacağına, ite pire olsan’ tüyler arasında havanı bulsan. Olur mu böyle bir benzetme be yavrum? Prezervatifi yıkar ve aynı kadına kullanırsan sorun yaratmaz. Ama delikanlı adam attığı prezervatife dönüp bakmaz. Hem kaç para ki? Dururken yenisi, neden kullanırsın eskiyi? Neyse temizse yoktur zararı.

Penisim büyük boşalmaya yakın bayılıyorum

Benimkisi biraz büyük. İlişkiye girdiğim zaman boşalmaya yakın bayılıyorum. Partnerim benimle dalga geçiyor. Çok zor durumdayım. Ne olur yardım edin.

CEVAP: Bayılma yavrum desem bayılacaksın. Çünkü organa çok kan geliyor, beyin kansız kalıyor. Bayılma, bayılt diyeceğim. Ama ilişkiye girdiğin kişiye acırım. Aldı beni bir dert. Neden bu kadar bu meret? 10 derecenin altı soğuk. Ne yapalım çare arayalım. Palto giyelim ya da giydirelim. 17 derece yatak odası en iyisiymiş. Fazlası sağlıklı uyutmazmış. Ha santim, ha derece. Tümü başkalarının icadı. Bu sayılar bize de uyar. Bizler yeni ölçüler buluncaya kadar ‘Kader buymuş’ şarkısına devam edelim. Büyüğüne, küçüğüne de iki taraflı sabır diliyorum.

Devamı 2. sayfada...

İlk geceden çok korkuyorum

28 yaşında bir kızım. Yakında evleneceğim. Nişanlımı çok seviyorum ama ilk geceden korkuyorum. Bu korkumu yenmek, ilk geceyi rahat geçirmek için bana ne önerirsiniz?

CEVAP: Sevgili okurum, bütün olay eşinde düğümlenir. Olay gerçekleşirken sabırlı davranması, sana anlayış göstermesi, korkutmaması, hemen amacına ulaşmak için telaşa kapılmaması gibi önerilerim olacak. Sana söyleyecek bir şeyim yok. Sadece korkma yavrum derim ama bu yetmez. O gece korkunu dağıtacak ilacımız da yok. Biraz zamana ihtiyacın olabilir. Sorun çözülmezse tedavi edilir.

Hastalık kapıp kapmadığımı nasıl anlarım?

Ben 2 hafta önce bir hayat kadını ile birlikte oldum. Bu benim ilk ilişkimdi. Kadının hastalıklı olup olmadığını bilmiyorum. Penisimde acı, ağrı, akıntı, kaşıntı yok. İki haftadır karanlık günler yaşıyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP: Değerli okurum, senin yoklarına bir yok da ben ekleyeyim. Rahat ol, hiçbir hastalığın yok.

Penisimin sertleşmiş hali 5 santim, ne yapacağım?

13 yaşındayım. Penisim küçük. Sertleşmiş hali tam olarak 5 santim. Bana kolay kullanılabilecek, yan etkisi olmayan bir ilaç tavsiye eder misiniz?

CEVAP: Sevgili yavrum, yumurtaların küçükse ki bana göre öyle hemen bir üroloji ya da endokrinoloji uzmanına başvuracaksın. Yazılabilecek ilk reçete için derdini anne-babana söyleyeceksin. Onlar seni alıp götürecekler. Orada her şey aydınlanacak. Bu konuda bir gün bile geçirmen senin zararına olabilir. Hadi bakalım hemen yola koyul. Anne ve babana durumu anlat.

Devamı 3. sayfada...

İkinciyi niye yapamadım?

26 yaşındayım. Sevgilimle önceki gün ilişkiye girdik. Daha önce birlikte olmuştuk. Bir de o gece ben alkol almıştım. İlk boşalmadan sonra ikinciyi yapamadım. Benim ufaklık sanki ölmüş gibiydi. Sorun nedir, anlayamadım. Bana yardım edin. RUMUZ: BEYKOZLU VE ÜMRANİYELİ

CEVAP: Sevgili okurum, sorun yok ki bilgi vereyim. Doğal olan bu. Sen onu içine sindiremiyorsun. Bu nedenle de kendi kendine sorun yaratıyorsun. Tedirgin ve kuşkuyla üzerine düşersen bu alışkanlık haline dönüşebilir. Kendi haline bırak ve takma.

Erken boşalma yüzünden karım zevk almıyor

25 yaşındayım. Hiç sorunum yoktu ama birden erken boşalma çıktı. Eşimle 2 yıldır beraberiz ama o hiç zevk almıyor. Sorunuma çözüm bulabilir misiniz?

CEVAP: Değerli okurum, sorununun çözümü var. İlaç alacağın için, bu da bünyeye göre değiştiğinden, uzaktan da şu ilacı al demem tıbba ve etik değerlere uygun olmaz. Konuyla ilgili bir uzmana başvurman gerekir.

Kız arkadaşım benim ufaklığı incitti

Geçen ay kız arkadaşımla birlikte olduk. Kız benim üzerimdeydi. Tam orgazm olacağı sırada hızlı hareket etti, benim ufaklığı incitti. Çok ağrım var. Acaba kırılmış olabilir mi?

CEVAP: Kovboy, atın dizginleri kimin elindeydi? Sen at ol, yere yat. Kız kovboy, acemi çaylak. Atı altında bir minibüs sanıyor. Oturduğu yerde sıkıştıkça bir öne bir arkaya kayıyor. Ne yapsın fukara? Kendine böyle yer buluyor. Sen kız arkadaşının otobüse, minibüse binmesine izin verme! Altına bir araba çek. Yan koltuğa oturt. Vitesi de sıkı tut. Otomatiğe bağlama. İleri giderken geri vitese takma, şanzımanı dağıtırsın. Zorlama, zorlatma. Vitesi de, direksiyonu da kırma, kırdırtma. Ama bir üroloji uzmanına da danışmayı unutma.

'Prezervatifi makasla kestim'

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder