Gündem Şerife Boz kimdir? 15 Temmuz'da sokağa çıktı mı? Kahraman mı?

Şerife Boz kimdir? 15 Temmuz'da sokağa çıktı mı? Kahraman mı?

Paylaş
Şerife Boz kimdir? 15 Temmuz'da sokağa çıktı mı? Kahraman mı?

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yüz binlerce vatandaş sokağa çıkıp darbeyi lanetledi. O günlerde Şerife Boz isimli kadın komyonuyla birlikte hemen dışarı çıktığını söyleyip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olup darbecileri lanetlediğini belirtti. Şimdi ortaya artılan bir iddiada Şerife Boz'un kamyonuyla birlikte sokağa çıkmadığı söylendi ve olayın kurgu olduğu aktarıldı. Bu olay sonrası Şerife Boz'un kim olduğu merak edildi.

FETÖ'cü darbeciler 15 Temmuz 2016 günü günü hain emellerini hayata geçirmek amacıyla darbe teşebbüsünde bulundu. Hain darbe girişimi sonrası 248 şehit verilirken 2196 vatandaş yaralandı. O gün Şerife Boz isimli kadın, komyonuyla birlikte hemen dışarı çıktığını söyleyip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olup darbecileri lanetlediğini söylemişti. Gazetelerde kamyonuyla birlikte fotoğrafları çıktı ve 15 Temmuz kahramanı olarak lanse edildi. Fakat bugünlerde ortaya atılan iddilar ise pek Şerife Boz'un söylediklerini desteklemiyor.

OLAY KURGU MU?

AK Parti'den milletvekili aday adayı da olan Şerife Boz'un yalan söylediği iddia edildi. 15 Temmuz'da hayatını kaybeden Mustafa Cambaz'ın oğlu Alparslan Cambaz, 'şehit aileleri' olarak Boz'a dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu. Cambaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Boz'un ehliyetinin olmadığını, kamyonu kendisinin sürmediğini ve haberlerin düzmece olduğunu belirtti.

ŞERİFE BOZ KİMDİR?

Aslen Gümüşhaneli olan Şerife Boz, evli ve 4 çocuk annesi. 7 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı.

İŞTE ŞERİFE BOZ'UN 15 TEMMUZ GÜNÜNE DAİR AÇIKLAMALARI

"O gece herkes gibi ben de televizyon izliyordum. Eşim dışarıdan gelmiş, namazını kılmış odasına geçmişti. Yanına gidip köprünün çok kalabalık olduğunu söyledim. “Askeri araçlar, tanklar falan var” dedim. O da gerçekten böyle olduğunu görünce ellerini dizine vurup evden gitti. Ben de çarşafımı sırtıma takar takmaz hiç düşünmeden çocuklarımı, torunlarımı alıp sokağa çıktım. Yol çok kalabalıktı. Sokağa çıktığımda ATM’lerin, fırınların önünde sıra vardı. Oradaki insanlara ağlayarak seslendim. O an, o kadar duygu yüklüydüm ki kendimde değildim.

Ben vatan âşığı bir insanım. Vatanımı, milletimi, bayrağımı çok seviyorum. Hiç korkmadan cihada gittim. Orada ölebilirdik. Fırının önünde kuyrukta bekleyen insanlara, “Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz. Ne olur ekmeği boş verin, parayı boş verin, kaç gün yiyeceksiniz?” diye seslendim. Ekmeği en fazla bir hafta yiyebiliriz. Cumhurbaşkanı’mızı çok seviyorum. Onun âşığıyım. Rabbim onu başımızdan eksik etmesin, ona hayırlı uzun ömürler versin, onu korusun. Onun çağrısına dayanamadım. O saatten sonra evde duramazdım. Mümkün değildi. Evde dursaydım vatanıma hainlik etmiş olurdum. Çünkü halkın seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı’na o zulüm yapılmaz. Onu öldürmeye kalktılar. Bizim verdiğimiz paralarla, tankları götürdüler. TBMM’yi bombaladılar, insanları öldürdüler. Rabbim bir daha yaşatmasın.

Tam olarak hatırlamıyorum ama 9-10 civarıydı. Çocuklarımı, torunlarımı alarak sokağa indim. Eşimi aradım birkaç kez, cevap vermedi. “Ya Allah, Bismillah” diyerek karşı komşum Sema Tutar’ı da alıp gittim.

Çoluk çocuk herkes destek oldu. Başımı arabadan çıkarıp, “Allahu Ekber” diye bağırınca herkes yanımıza geldi. O kadar kalabalık olduk ki kupa bile doldu. Sonra eşim de Taksim’e geldi. “Sen bu kamyonu buraya kadar nasıl getirdin?”