Gündem Siirt'te Kaymakam'ın makam aracına bombalı saldırı

Siirt'te Kaymakam'ın makam aracına bombalı saldırı

Paylaş
Siirt'te Kaymakam'ın makam aracına bombalı saldırı

Terör örgütü PKK, Siirt'in Baykan ilçesi Kaymakamı Mehmet Kocabey'in makam aracına bombalı tuzakla saldırdı!

Siirt' in Baykan ilçesi Kaymakamı ve aynı zamanda belediye Başkan vekili olan Mehmet Kocabey' in makam otomobilinin geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

YENİCE KÖYÜ'NE GİDİYORDU


İçişleri Bakanlığınca bir süre önce Baykan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Kocabey, Yenice köyünde çeşitli temaslarda bulundu. Temaslarının ardından ilçe merkezine dönen Kocabey'in içinde bulunduğu zırhlı makam aracının geçişi sırasında, teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamanın etkisiyle araçta küçük çaplı hasar oluşurken, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan Kaymakam Kocabey'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Siirt'te kaymakama yapılan saldırıya ilişkin ilk açıklamada bulundu.



Siirt'in Baykan ilçesi Kaymakamı ve aynı zamanda belediye başkan vekili olan Mehmet Kocabey

"KENDİSİYLE KONUŞTUK, SAĞLIĞI YERİNDE"


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili olarak, "Kaymakamamızın sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisiyle sabah saatlerinde konuştuk. Sağlığı yerinde. Valimiz de yanı başında. Allah'a çok şükürler olsun. Terör örgütüne karşı yürütülen bu büyük mücadelede hem sabrımızı zorlamaya hem de ortaya koymuş olduğumuz bu kararlılığı etkilemeye çalışacaklardır. Ne kararlılığımızda ne de sabrımızda herhangi bir farklılık söz konusu olacaktır. 20 Haziran'da Hakkari'de çok iyi yetişmiş bir vatan evladını kaybetmiştik. Murat Üçöz yüzbaşımız. Jandarma komandomuz fail olan iki kişiyi etkisiz hale getirdi. Yüzbaşımızın da kanı yerde kalmadı. Biz büyük bir millet ve büyük bir devletiz. Bu olayda da faillerle ilgili gerekli aramalar yapılıyor. Gereği yerine getirilecektir." dedi.



SİİRT VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Siirt Valiliği, Baykan İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra, Veysel Karani ve Atabağı Belde Belediyelerinin de başkanlığını yapan Mehmet Kocabey'e düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bugün saat 08.30 sularında bölücü terör örgütü PKK tarafından Kaymakam Kocabey'e yönelik suikast girişiminde bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, "Kaymakam Kocabey, ilçeye bağlı Yarımca köyünde devam eden üstyapı çalışmalarını inceledikten ve Yarımca Jandarma Karakolunu ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda hain ve bölücü PKK/KCK terör örgütü tarafından köy yoluna döşenen el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Kaymakam ve yanındakiler yara almadan kurtulmuş ve hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edilmiş olup, görevlerinin başındadır. Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerimizin tarafından geniş kapsamlı operasyonlar başlatılmıştır. Bölücü terör örgütünün her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerine yönelik, ilimiz çapındaki operasyonlar kararlılıkla devam edecek, ilimizin huzur ve güvenliği için emniyet güçleri ve mülki idare amirlerimiz fedakarca çalışmaya devam edeceklerdir" denildi.