Spor Son Dakika! Cenk Tosun'un Everton'a transferi resmen gerçekleşti!

Son Dakika! Cenk Tosun'un Everton'a transferi resmen gerçekleşti!

Paylaş
Son Dakika! Cenk Tosun'un Everton'a transferi resmen gerçekleşti!

Cenk Tosun resmen Everton'a transfer oldu! 27 milyon euro ile Türkiye'den ülke dışına transferi gerçekleşen en pahalı futbolcu olan Cenk Tosun Everton'la sözleşme imzaladı

Günlerdir gerçekleşmesi beklenen transfer resmiyete kavuştu! Cenk Tosun, Türkiye transfer rekorunu kırarak, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer oldu! Beşiktaş, Cenk Tosun'un transferi için Everton'la görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.


İMZA SONRASI CENK TOSUN'DAN İLK AÇIKLAMA


Everton, büyük bir tarihi ve kültürü olan köklü bir kulüp. Sam Allardyce ve kulüp, beni gerçekten çok istedi ve ben de bu yüzden Everton'a gelmek istedim. Oynamak için sabırsızlanıyorum.




Beşiktaş Cenk Tosun'a böyle veda etti



Gece saatlerinde Everton'ın Cenk Tosun'u açıklamasının ardından Barcelona'da forma giyen Arda Turan sosyal medya hesabından bu paylaşımı yaptı.


YILLIK 6,5 MİLYON EURO KAZANACAK


Cenk Tosun Everton'la yıllık 6,5 milyon euro üzerinden 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Golcü oyuncunun alacağı ücret haftalık 125 bin Pound. (633.75 bin TL)

Cenk Tosun'un, Sam Allardyce'ın şans vermesi durumunda 13 Ocak'ta Wembley'de oynanacak Tottenham maçında forma giymesi bekleniyor.


REKOR KIRDI

Beşiktaş, İngiliz kulübü Everton ile Cenk Tosun transferi için 27 milyon euroya anlaştı.

Cenk Tosun bu transferle Süper Lig'den Avrupa'ya transfer olan en pahalı yerli oyuncu unvanını da eline aldı. Bu unvan daha önce Başakşehir'den Roma'ya 15 milyon Euro bedelle transfer olan Cengiz Ünder'de bulunuyordu. Cenk Tosun, bu sezon siyah-beyazlı forma ile ligde çıktığı 16 maçta 8 gole imza attı. 26 yaşındaki futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 golü bulunuyor.




İngiliz çalıştırıcı, Cenk'i bugüne kadar gösterdiği başarılı performanstan dolayı transfer etmek istediğini açıklayarak, "Bu yaşta elit sınıf içinde çok fazla futbolcu yok. Çok araştırdık, odaklandığımız transferi de yaptık" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı