Gündem Son Dakika...CHP Beşiktaş Belediyesi seçimlerinde Murat Hazinedar yerine Tahir Doğaç seçildi (Tahir Doğaç kimdir?)

Son Dakika...CHP Beşiktaş Belediyesi seçimlerinde Murat Hazinedar yerine Tahir Doğaç seçildi (Tahir Doğaç kimdir?)

Paylaş
Son Dakika...CHP Beşiktaş Belediyesi seçimlerinde Murat Hazinedar yerine Tahir Doğaç seçildi (Tahir Doğaç kimdir?)

İçişleri Bakanlığı’nın görevden aldığı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yerine vekalet edecek yeni belediye başkanı saat 15.00’teki seçimle belirlendi. AK Parti seçimde İsmail Akyıldız’ı, CHP ise Genel Merkez’in adayı Tahir Doğaç’ı aday gösterme kararı aldı. CHP’li adayın ismi, belediye meclis grubunda yapılan toplantıyla belirlendi. Yapılan oylamada, Beşiktaş'ın yeni Belediye Başkanı Tahir Doğaç oldu.

Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından boşalan Beşiktaş Belediye Başkan Vekilliği’ne Tahir Doğaç seçildi.

Beşiktaş Belediye Başkan Vekilliği için düzenlenen seçime CHP Parti Grubu Beşiktaş Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç’ı, AK Parti grubu ise Meclis Üyesi İsmail Akyıldız’ı, İYİ Parti Ediz Feyiz’i aday gösterdi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDE HANGİ PARTİNİN KAÇ ÜYESİ VAR?


29 üyeli Beşiktaş İlçe Belediye Meclisi’nde CHP’nin 26, AK Parti’nin 2, İYİ Parti’nin ise 1 üyesi bulunuyor. Seçim, Beşiktaş Belediyesi Meclis salonunda saat 15.00’de başladı.


Tahir Doğaç

DOĞAÇ OYLAMADAN ÖNCE KONUŞTU: KARAR SİYASİDİR


Oylamaya geçilmeden önce konuşan Doğaç, "Murat Hazinedar’ın görevden alınması kararı siyasidir. O bakımdan bu toplantıyı yaparken demokrasiye inanmış bir insan olarak üzüntülüyüm" dedi.

Diğer meclis üyelerinin de konuşmalarının ardından oylamaya geçildi.

22 OYLA İLK TURDA SEÇİLDİ


28 üye oy kullandı. Tahir Doğaç ilk turda 22 oy alarak Beşiktaş Belediye Başkan Vekili oldu. AK Parti’nin adayı İsmail Akyıldız 2, Ediz Feyiz ise 1 oy aldı. 3 zarftan da boş oyu çıktı.

"BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ BAŞARILI BİR BELEDİYEDİR"


Seçimi kazandıktan sonra kürsüye çıkan Tahir Doğaç, "Beşiktaş Belediyesi başarılı bir belediyedir. Bu koşullar altında, bu şartlar altında elinden gelen her şeyi yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır. Bu siyasi uygulamanın biran evvel sona erip, hukuki uygulamalar sonucunda Sayın Başkanımızı ve diğer iki meclis üyesi arkadaşımızı aramızda görmek dileğiyle, hepinize saygılar sunarım" dedi.



Son Dakika... Beşiktaş'ın yeni Belediye Başkanı Tahir Doğaç kimdir?

NE OLMUŞTU?


İçişleri Bakanlığı CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı görevden uzaklaştırdı. Hazinedar ile birlikte belediye meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, Murat Hazinedar'ın FETÖ ve yolsuzluk soruşturmasından dolayı görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.


TAHİR DOĞAÇ KİMDİR?


Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediye Başkanlığı seçiminde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday gösterdiği isim olmasının ardından merakla araştırılmaya devam ediliyor. Peki, vatandaşların merakla araştırdığı Tahir Doğaç kimdir? İşte, merak edilen isim hakkında bazı kısa bilgiler...



Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi tarafından belirlenen isim oldu. Peki, Tahir Doğaç kimdir ve daha önce hangi görevi üstlenmektediydi? İşte, gündemdeki isim hakkında bazı bilgiler

Tahir Doğaç, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilmeden önce Beşiktaş Belediyesi 1. Başkan Vekili görevini üstlenmekteydi. Ekonomist olan Tahir Doğaç, aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi'ne ait olan BELTAŞ İşletmecilik'in yönetim kurulu üyesidir