Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir şehidimiz var

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir şehidimiz var

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir şehidimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'nde konuştu. Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatıyla ilgili de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Suriye'de bize karşı tacizler var. Havan saldırısında 1 şehidimiz var" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ankara, hepsi de geleceğin sektörü olan alanlarda iyi bir damar yakalamış durumda. Hele hele savunma sanayii alanında. Ankara'nın sanayi ve ticaretin de başkenti olma vasfını güçlendireceğinize inaniyorum. Başkent sanayimizin bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi saygı ile kaybettiklerimizi de rahmetle yadediyorum.

"OLAY KÜRT KORİDORU DEĞİL, TERÖR KORİDORU"


Bazı yazar-çizerler bizim bu operasyonlarımızı Kürtlere karşı yapılıyor olarak ilan edip hedeften saptırma gayreti içerisine giriyor. Şunu çok açık ve net söylüyorum; Bizim Kürt vatandaşlarımızla bir sorunumuz yoktur. Olay Kürt koridoru da değildir. Olay terör koridorunu bizim yok etme meselemizdir. Böyle bir anlayışı böyle bir yazıyı yazanda gerçekten bu ülkede mürekkep yalamış hele hele askerin içinde görev almış birileri de olunca bu bizi ciddi manada üzer.


"1 ŞEHİDİMİZ VAR, BEDELİNİ ÇOK ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER"


Kuzey Suriye'de bize karşı tacizler var. Havan saldırısında 1 şehidimiz var. Böyle bir mücadele içerisinde şehidimiz ve gazilerimiz de olacak ama karşılıksız da kalmayacak. Bedelini çok çok ağır ödüyorlar. Afrin'den geri adım atmak yok. Rus dostlarımızla konuştuk, Amerika ile de konuştuk. Ama biz Amerika'yı bir şeye ikna edemedik. Biz dedik ki siz DEAŞ ile mücadeleyi neden bir terör örgütü ile yapıyorsunuz. PYD, PKK gibi terör örgütleriyle yapıyorsunuz. Gelin beraber yapalım biz buna varız dedik. Dediler ki bizim generallerimiz bize Türkiye'nin bu işe tahsis ettiği ordu buna yeterli değil. Sizin generalleriniz size yanlış söylüyor. Fakat dinlemediler. Amerika'nın Suriye'de 20 kadar üssü var bunları halkımın bilmesi lazım. 2 bin kadar kargo uçağıyla bölgeye silah taşıdılar.


"AFRİN OPERASYONUNA VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMI DESTEK VERİYOR"


Tüm dünyaya ilan ediyorum. Ülkemizin hiç kideki kardeşlerimizden gelecektir. Afrin operasyonumuza vatandaşlarımızın tamamı çok büyük destek veriyor.

"FAZLA SÜRMESİN DİYORLAR! SORUYORUM..."


Fazla sürmesin diyorlar. Amerika'ya soruyorum. Afganistan'da sizin süreniz bitmedi mi ne zaman belli olacak mı o? Biz iktidara gelmemiştiniz Irak'taydınız hala Irak'tasınız. Bizim orada durmaya merakımız yok. Böyle bir savaş matematik bir olay değil ki. Ne zaman iş biterse çekilmesini biliriz. Bunun içinde birilerinden icazet almamıza gerek yok. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içerisinde yaşabilecekleri bir yaşam alanı için çalışmalara başlanacaktır.


"YARIN BU SİLAHLAR ONLARI GÖNDEREN ÜLKELERE DE DÖNECEKTİR"


Biz bunlardan parayla bu silahları istedik vermediler. Ama terör örgütüne ücretsiz veriyorlar. Nasıl oluyor da biz stratejik müttefik olabiliyoruz. Yarın bu silahlar, onları gönderen ülkelere de dönecektir. Dün Reyhanlı'yı hedef alan roketlerin yarın hangi Avrupa ya da Amerika'da bir şehiri vuracağını ki