Gündem Son Dakika...İran'da düşen jette ölen Mina Başaran ve arkadaşlarının cenazesi İstanbul'da

Son Dakika...İran'da düşen jette ölen Mina Başaran ve arkadaşlarının cenazesi İstanbul'da

Paylaş
Son Dakika...İran'da düşen jette ölen Mina Başaran ve arkadaşlarının cenazesi İstanbul'da

Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ı ve arkadaşlarını yurda getirirken İran'da düşen jette ölenlerin 10'unun cenazesi Türkiye'ye ulaştırıldı. Pilot Beril Gebeş'in cenazesi daha sonra getirilecek. Cenazeler İran'dan askeri nakliye uçağı ile önce Diyarbakır'a, sonra da İstanbul'a getirildi

İş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ı ve arkadaşlarını Dubai'deki bekarlığa veda partisinden İstanbul'a getiren özel jet, İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde bilinmeyen bir nedenle düşmüştü.

Kazada 3'ü mürettebat 11 kadın hayatını kaybetmişti. Cenazelerin düştüğü dağdan indirilmesinin ardından İran'da kimlik tespitleri yapılmıştı.



Genç kızların 10'unun cenazeleri önce Diyarbakır'a, ardından da İstanbul'a getirildi. Pilot Beril Gebeş ile ilgili işlemlerin devam ettiği bu neden cenazesinin daha sonra getirileceği gelen bilgiler arasında.


İran'dan Diyarbakır'a getirilen cenazeler, Diyarbakır'dan da İstanbul'a getirildi. Cenaze nakil araçları da havalimanına geldi.

12.10’da, askeri nakliye uçağıyla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne getirilen cenazeler apronda ailelere teslim edildi.



Uçaktan alınan cenazeler, havalimanındaki işlemler sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarla otopsi ve kimlik tespiti için Yenibosna'daki İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


İŞTE ÖLENLERİN İSİMLERİ


Özel uçakta yer alan isimler belli oldu. 2 pilot, 1 hostes ve 8 yolcudan oluşan isimler şöyle:


Mina Başaran ve 7 arkadaşının öldüğü kazada uçağın enkazı bulundu! İşte ilk fotoğraf

Mina Başaran, Jasmin Baruh Siloni , Liana Hananel, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkuni Ayşe And.

Hostesin ismi Eda Uslu.

Pilotların isimleri ise Beril Gebeş ile Melike Kuvvet.


Mina Başaran ve 7 arkadaşının öldüğü kazada flaş gelişme! Cenazeler dağdan böyle indirildi


MİNA BAŞARAN KİMDİR?


Başaran Grubu'nun yönetim kurulu başkanı iş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran, 28 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mina Başaran, 2014'te Başaran Grubu'nun yönetim kurulu üyesi oldu.


Hüseyin Başaran ve Mina Başaran

Başaran Ailesi’nin iki çocuğundan biri olan ve eğitimini Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde alarak, Londra’da master yaptı.

Başaran Holding'in patronu Hüseyin Başaran,inşa ettiği bir projeye kızının adını vermişti.


Bekarlığa veda partisi için kız arkadaşlarıyla Dubai'ye giden Mina Başaran'ın 14 Nisan'da işadamı Murat Gezer ile Çırağan Sarayı'nda evleneceği belirtilmişti.


Mina Başaran ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği uçak kazasından 22 gün önce aynı yerde uçak düşmüş



İran'da düşen uçakta Mina Başaran hayatını kaybetti