Magazin Survivor 2016 şampiyonu Avatar Atakan’a soruşturma için bakanlıktan izin talebi

Survivor 2016 şampiyonu Avatar Atakan’a soruşturma için bakanlıktan izin talebi

Paylaş
Survivor 2016 şampiyonu Avatar Atakan’a soruşturma için bakanlıktan izin talebi

Survivor’un ’Avatar’ lakaplı şampiyonu Çağan Atakan Arslan’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir görüntüsünde, "Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçu işlediği gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığından soruşturma izni istedi

Survivor 2016 şampiyonu Çağan Atakan Arslan'ın "Türk halkına söylemek istediğin bir şey var mı?" sorusuna "Hepsinin a…. koyayım!" karşılığını verdiği video internete sızdırılmış ve bunun üstüne videonun ekranlara gelmesinin ardından ülke genelinde tartışma yaratmıştı.

VİDEO HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Sert eleştirilere maruz kalan Atakan, günler sonra TV8'de katıldığı canlı yayında video hakkında açıklamada bulunmuş:
"Konunun bu şekilde ve buralara gelmesinden son derece rahatsızım. Ben şu an ilk ve son kez konuşacağım. Farklı bir algı yaratılmaya çalışıldı. Videoyu çeken arkadaşımız Murat. Biz antremandan çıktık, maç zamanları biz birazcık sertleşiyoruz" demişti.

SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ

Bunun üzerine gelen bir şikayeti dikkate alan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Ertuğrul Sarıyar, Atakan Arslan hakkında "Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçu işlediği gerekçesiyle Adalet Bakanlığından soruşturma izni istedi.

Adalet Bakanlığı Genel Müdürlüğünden cevap gelmesi bekleniyor.

İşte o video;



Haberin Devamı