Dünya Suudi kadınlar pop konserinde dans etti

Suudi kadınlar pop konserinde dans etti

Paylaş
Suudi kadınlar pop konserinde dans etti

Suudi Arabistan’da Prens Selman’ın modernleşme hareketi kapsamında ilk kez kadınların pop müzik konserine gitmelerine izin verildi. Ancak konserde izleyicilerin dans etmelerine izin verilmedi. Konserin başlamasıyla birlikte Suudi kadınlar dans yasağını delerek istedikleri gibi eğlendi

Suudi Arabistan’da yakın zamanda tahta geçmesi beklenen Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın başlattığı cinsiyet eşitliği açılımı kapsamında ilk kez kadınların katıldığı bir pop müzik konseri gerçekleştirildi. Mısırlı pop şarkıcısı Tamer Hosni’nin önceki gece Cidde kentinde verdiği konsere yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Kadın ve erkek izleyiciler Hosni’nin şarkılarını, kendilerine ayrılan farklı bölümlerdeki koltuklardan dinledi. Organizatörler, geçtiğimiz ay yapılan duyuruda katılımcıların dans etmelerinin ve sallanarak tempo tutmalarının kesinlikle yasak olduğunu belirtmişti. Konser sırasında müziğin ritmiyle oturdukları koltuklarda sallanan ve tempo tutan izleyiciler, görevliler tarafından uyarıldı.

ALAY KONUSU OLMUŞTU


Konser biletlerinin üzerinde ‘dans etmenin kesinlikle yasak olduğunun’ belirtilmesi, sosyal medyada alaycı paylaşımlara neden olmuştu. Bir Twitter kullanıcısı “Bayanlar ve baylar, kemerlerinizi bağlayın. Koridor ve koltuklar, sallanma dedektörleriyle donatılacak. Aklından sallanmayı geçiren dışarı atılacak” diye yazmış, başka bir tweet’te ise “Konserde dans ve tempo yok. Bu tıpkı buzu güneşe koyup, ‘erime’ demek gibi bir şey” ifadesi yer almıştı.


YASAĞI DELDİLER


Konser biletlerinin üzerinde “Konserde dans etmek kesinlikle yasaktır” ibaresi yer alıyordu. Ancak bazı Suudi kadınlar yer yer dans ederek yasağı deldiler.

Haberin Devamı