Siyaset Trump Meksika sınırına duvar inşa edilmesini onayladı
Paylaş
Trump Meksika sınırına duvar inşa edilmesini onayladı

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar örülmesini öngören başkanlık kararını imzaladı. Trump ayrıca Suriye'deki siviller için de güvenli bölge oluşturulması için emir verecek

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar örülmesini öngören başkanlık kararını imzaladı. Kararın, ülkeye yasal olmayan yollardan girişi engellemek için atılacak çok sayıda adımın bir parçası olduğu belirtildi.

'SEÇİM VAADİNDEN DAHDA FAZLASI'


Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Trump’ın ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı ziyaret sırasında imzaladığı başkanlık kararıyla ilgili olarak, “Bu bariyeri inşa etmek bir seçim vaadinden daha fazlası. Bu, ‘geçirgen’ sınırlarımızı gerçekten korumak için atılan bir ilk adım” dedi. Spicer, duvarın ‘uyuşturucu, suç ve ABD’ye yönelik yasadışı göç akışını’ azaltacağını da sözlerine ekledi.

TRUMP "MEKSİKA ÖDEYECEK"


Trump, 6 Ocak’ta Meksika sınırına örülmesi planlanan 1120 kilometrelik dev duvarın maliyetinin vergilerden karşılanacağını, ancak daha sonra Meksika hükümetinin bu parayı ABD'ye geri ödeyeceğini söylemişti.



MEKSİKA "ÖDEMEYECEĞİZ"


Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, 12 Ocak’ta Trump'ın iki ülke sınırında inşa etmeyi planladığı duvar için ödeme yapmayacaklarını tekrar etmişti.

Meksika Cumhurbaşkanı Pena Nieto hükümetinin ABD'nin yeni hükümetiyle "açık ve tam müzakerelere" hazır olduğunu ve güvenlik, göç ve ticaret de dahil olmak üzere herşeyin masada olacağını söylemişti.

SURİYE İÇİN KRİTİK KARAR

Reuters'ın haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı'na Suriye'deki sivillere güvenli bölge oluşturulması için emir verecek.

Haberin Devamı