Yaşam Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, Hawking'i misafir etti

Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, Hawking'i misafir etti

Paylaş
Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, Hawking'i misafir etti

ABD'deki bilimsel çalışmalarıyla bilinen ve "Giyilebilir Kalp Pili" çalışması ile dünyanın gündemine oturan Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, Prof. Stephen Hawking'i Harvad Society'de misafir etti. Dağdeviren, Türkiye'den Harvard Genç Akademi Üyeliği'ne seçilen ilk isim olmuş ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından hazırlanan 35 Yaş Altı Mucitler Listesi'ne girmeyi başarmıştı

Amerika’da “Giyilebilir Kalp Pili” tasarımıyla adından sıkça söz ettiren Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, dünyaca ünlü İngiliz Fizikçi Hawking ile bir araya geldi. Bugüne kadar birçok başarısıyla gündeme gelen Dağdeviren, birkaç gün önce dünyaca ünlü fizik profesörü Stephen Hawking’i, Harvard Society’de ağırladı. Bu önemli buluşmanın sebebi ise, Dağdeviren'in ALS hastası Hawking için geliştirdiği yeni bir cihazdı.

Haberin Devamı

İki bilim insanının buluşmasına ait bir fotoğraf, Canan Dağdeviren’in Twitter hesabından paylaşıldı ve kısa sürede sosyal medyada yankı buldu.

Semiha Koçyiğit adlı bir kullanıcı, Facebook sayfasında bu fotoğrafı paylaşarak "Canan Dağdeviren, Türkiye'nin bilim insanı. Dün akşam Prof. Hawking'i Harvad Society'de misafir etti. Prof. Hawking için yapacağı sürpriz aleti onun gibi ben de bekliyorum. Bugün, Türkiye Canan Dağdeviren'i konuşmalıydı. Tüm gazeteler bunu yazmalıydı. Canım, bizler seninle gurur duyuyoruz. Başarıların daim olsun güzel kızım." yazdı.