Spor Türkiye-İzlanda maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Şifresiz mi?

Türkiye-İzlanda maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Şifresiz mi?

Paylaş
Türkiye-İzlanda maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Şifresiz mi?

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takımımız bugün İzlanda ile Eskişehir'de karşılaşacak. Peki, Türkiye-İzlanda maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Şifresiz mi yayınlanacak?

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 14 puanlı A Milli Takımımız, İzlanda ile kader maçına çıkacak. Milli takım Hırvatistan karşısında aldığı galibiyetle adeta yeniden doğdu ve gruptaki iddiasını sürdürdü. Hırvatistan galibiyeti sonrası Dünya Kupası Finalleri'ne katılmak için yeniden umutlanan Ay - Yıldızlılar, grubunda iki kritik sınava daha çıkacak. Lucescu ve öğrencileri ilk olarak İzlanda'ya rakip olacak. Türkiye, İzlanda ile içeride oynadıktan sonra Finlandiya deplasmanında Dünya Kupası vizesi arayacak. İzlanda karşısında alınacak galibiyet, grupta ilk ikiye girme şansımızı büyük oranda artıracak. A Milliler, İzlanda ve Finlandiya karşısında fire vermezse, grupta ilk iki sırada yer almayı başaracak.

Türkiye-İzlanda maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?


Bu akşam saat 21.45'te Eskişehir Yeni Stadyum'unda oynanacak karşılaşma TV 8 ekranlarından naklen şifresiz olarak yayınlanacak.

MAÇA POLONYALI HAKEM


Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak maçı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetecek. Marciniak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tomasz Musial olacak.

CENGİZ VE SERDAR AZİZ KADROYA ALINMADI


Karşılaşmayı cezası nedeniyle tribünden takip edecek olan teknik direktör Mircea Lucescu, Galatasaray'da forma giyen savunma oyuncusu Serdar Aziz ile Roma'da top koşturan Cengiz Ünder'i 18 kişilik İzlanda kadrosuna dahil etmedi.

TÜRKİYE'NİN MUHTEMEL 11'İ


Türkiye’nin İzlanda karşısında muhtemel 11’i şu şekilde olacak:

volkan Babacan, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Mehmet Topal, Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Nuri Şahin Emre Belözoğlu, Arda Turan, Cenk Tosun ve Burak Yılmaz..

FAVORİ TÜRKİYE


Türkiye-İzlanda maçı İddaa oranları belli oldu!

Türkiye: 1.60
Beraberlik: 3.20
İzlanda: 3.70

"RAKİBİN ZOR OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"


İzlanda Milli Takım teknik direktörü Heimir Hallgrimsson maçın oynanacağı Eskişehir Yeni Stadyum'da basın toplantısı düzenledi.

Gruptaki takımların şanslarının eşit olduğunu ifade eden Heimir Hallgrimsson şöyle devam etti:

"Grubun durumuna baktığınız zaman grup çok açık ve eşit bir grup olduğunu düşünüyorum. Hatta şöyle söyleyebiliriz grup lideri tüm eleme gruplarına baktığınız zaman en düşük puanla birinci sırada olan bir grubun içerisindeyiz. Her şeyin son ana kadar son güne kadar açık olduğunun bilincindeyiz. Gerçekten de 4 tane takım var burada, dünya kupasına katılma olasılığı olan. Artık bu saatten sonra son maçın, son vuruşuna kadar her şeyin değişibileceği bir grup. Hata payının çok düşük olduğu hatta olmadığını söylebilecek kadar eşit durumdayız. Bu noktadan sonra takımımız adına iyi organize olmamız gerektiğini düşünüyorum. Minimum hata yaparak takımın iyi performas göstermesi bizim için çok iyi olacak. Baktığımız zaman geçmiş 2-3 yıllık bir periyodumuza takım olarak zaten iyi organize olan bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Yine önümüzdeki kalan 2 maç içerisinde aynı şekilde devam ederek, hata payımızı çok düşük tutarak, aynı şekilde maçlarımızı devam edip bu gruptan çıkmayı hedefliyoruz."

"ZOR BİR RAKİBİN OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"


İzlandalı gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Heimir Hallgrimsson yarınki maçla ilgili soru üzerine "Türkiye, Hırvatistan'a karşı çok iyi oynadı. Çok iyi bir performans gösterdi. Bu nedenden dolayı böyle kritik maçta, böyle bir performans gösterdikten sonra yarınki maçta buna benzer, bir önceki maçtaki taktik ve diziliş şeklinde çıkmasını bekliyoruz ve karşımızda zor bir rakibin olduğununun farkındayız ve bilincindeyiz" diye konuştu.

"KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ"


Heimir Hallgrimsson, Türkiye karşılaşmasında 1 puan için mi 3 puan için mi oynayacakları sorusuna da "Tabi ki bizim için 1 puan da iyi bir sonuç olacak ama biz takım olarak her zaman sahaya galibiyet için çıktığımız için yarın da bundan farklı bir durum olmayaaktır. Biz de maçı kazanmak için sahada elimizden geleni yapacağız" yanıtını verdi.

İzlanda Takım Kaptanı Aron Einar Gunnarsson da takım olarak güçlü olduklarını söyleyerek, "İyi bir organize takımız ve takım ruhumuzun her zamanki gibi çok iyi olduğunu düşünürsek ve bu şekilde yaklaşırsak maça, bu maçta başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Takım olarak genelde hep birbirimize bağlı bir takımız. Organizasyonumuzun çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Her koşula karşı bir A planımız, B planımız olduğunu da belirterek yarınki maça galibilet için, 3 puan için çıkacağız."

MİLLİLER ESKİŞEHİR'DE


A Milli Futbol Takımı İzlanda karşılaşmasının oynanacağı Eskişehir'e vardı. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Milliler'e yoğun ilgi vardı



Türkiye A Milli Takımı Eskişehirli futbolseveler tarafından "Evine hoş geldin" pankartıyla karşılandı.



I GRUBU PUAN DURUMU

1- Hırvatistan: 16
2- İzlanda: 16
3- TÜRKİYE: 14
4- Ukrayna: 14
5- Finlandiya: 7
6- Kosova: 1

TÜRKİYE 552'İNCİ RANDEVUDA


A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile 6 Ekim Cuma günü Eskişehir'de yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu dokuzuncu hafta maçıyla 552. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde 290'ı resmi, 260'ı özel olmak üzere geride kalan 551 maçta, biri hükmen olmak üzere 209 galibiyet aldı, 127 kez berabere kaldı, 215 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 236'sı deplasmanda, 236'i evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 725 gol attı, kalesinde 796 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne dek 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 551 karşılaşmanın 473'ini Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

MAÇ BİLETLERİ TÜKENDİ


A Milli Futbol Takımı'nın, İzlanda ile 6 Ekim Cuma günü oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçının biletleri tükendi. Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Eskişehir Yeni Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçın biletlerinin tamamı satıldı. Açıklamada, ayrıca taraftarlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür edildi.

KRİTİK 2 MAÇ


Ay-yıldızlı ekip, kalan iki maçını kazanması halinde en kötü ihtimalle grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off aşamasına katılmaya hak kazanacak. Dünya Kupası'na Avrupa'dan ev sahibi olan Rusya dışında 13 takım katılacak. 13 takımın 9'u, grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani 'en kötü ikinci' takım organizasyona otomatikman veda edecek.

İkinci takımların belirlenmesindeki kriterler ise öncelik sırasına göre şöyle olacak:

1- En çok puan toplayan
2- En yüksek averaja sahip olan
3- En çok gol atan

I Grubu'nda kalan maçlar

TÜRKİYE: İzlanda, Finlandiya

Hırvatistan: Finlandiya, Ukrayna

İzlanda: Türkiye, Kosova

Ukrayna: Kosova, Hırvatistan

A MİLLİ TAKIM YÜKSELİŞTE


FIFA'nın internet sitesinden açıklanan Eylül ayı dünya sıralamasına göre, geçen ay 33. sırada bulunan Türkiye 27'inci sıraya yükseldi. Ağustos sıralamasında zirveyi Brezilya'ya kaptıran son Dünya Kupası şampiyonu Almanya, yeniden ilk sıraya çıktı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupanın sahibi Portekiz üçüncü olurken, 2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Uruguay ve Venezuela ile berabere kalan Arjantin dördüncülüğe geriledi.

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki rakiplerinden Hırvatistan 18, İzlanda 22, Ukrayna 24, Finlandiya 87, Kosova ise 184. sırada kendilerine yer buldu.

A Milli Futbol Takımı, 6 Ekim'de Eskişehir'de İzlanda ile 9 Ekim'de deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı karşılaşmaların hazırlıkları için kamp yapacağı Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki Regnum Carya Golf & Spa Resort'a gelmeye başladı. Aday kadroya çağrılan futbolcularda kampa ilk gelen oyuncu Atiker Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı oldu. Bugün dinlenecek olan futbolcular, yarın saat 18.30'da Sentıdo Zeynep Resort Otel'in sahasında teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde ilk antrenmana çıkacak.


Emre Belözoğlu yeni tarzıyla dikkat çekti

İZLANDA DÜN GELDİ


Milli takımın Eskişehir'de karşılaşacağı İzlanda Milli Takımı da dün akşam Antalya'ya geldi. Belek Turizm Bölgesi'ndeki Kaya Palazzo Otel'de kampa giren İzlanda, ilk idmanının yarın saat 11.00'da otelin sahasında yapacak.


Sabri Sarıoğlu yıllar sonra Milli Takım'da...

5 EKİM'DE ESKİŞEHİR'E GİDECEKLER


İzlanda ve Finlandiya maçlarına Antalya kampında hazırlanacak A Milliler, 5 Ekim'de saat 11.00'da havayoluyla, İzlanda maçının oynanacağı Eskişehir'e geçecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve bir milli futbolcu, aynı gün saat 18.15'te Eskişehir Yeni Stadyum'da basın toplantısı düzenleyecek. Toplantının ardından A Milli Takım, statta maç öncesindeki son idmanını yapacak. Türkiye- İzlanda karşılaşması 6 Ekim Cuma günü saat 21.45'te oynanacak.


Arda Turan'ın neşeli halleri dikkatlerden kaçmadı

A Milli Takım, Finlandiya karşılaşması için 7 Ekim Cumartesi günü maçın oynanacağı Turku kentine seyahat edecek. Teknik direktör Lucescu ve aday kadrodan bir futbolcu, 8 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayacak. Milliler, Finlandiya maçının hazırlıklarını ise Veritas Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Milli takım, 9 Ekim Pazartesi günü Finlandiya ile karşı karşıya gelecek. Milliler, karşılaşmanın ardından İstanbul'a dönecek.

"GENÇ EMRE"


Kendine çok iyi bakan 37 yaşındaki Emre Belözoğlu, Millilerin gündem konusuydu. Arda Turan'ın yaptığı "Genç Emre" paylaşımı, sosyal medyada büyük ilgi topladı. Emre yaşına rağmen gösterdiği performansla Mircea Lucescu'nun vazgeçilmezlerinden biri oldu


TADELLE İLE SPONSORLUK ANLAŞMASI


Diğer yandan TFF, Türkiye ile özdeşleşen markalardan Tadelle ile Milli Takım'ın FIFA 2018 Dünya Kupası eleme müsabakaları öncesi sponsorluk anlaşması imzalayacak. Tadelle'yi 'Milli Takımlar Resmi Çikolata Tedarikçisi' yapacak imza töreni, 3 Ekim Salı günü saat 14.00'da Regnum Carya Golf & Spa Resort Carya 1 Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Törene, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Toksöz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksöz, Toksöz Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Toksöz, teknik direktör Mircea Lucescu ve Milli Takım oyuncuları katılacak.

ADAY KADRO


Teknik direktör Mircea Lucescu tarafından belirlenen 29 kişilik aday kadroda şu oyuncular yer aldı:

Harun Tekin (Bursaspor), Serkan Kırıntılı (Atiker Konyaspor), Volkan Babacan, Emre Belözoğlu, Mevlüt Erdinç (Medipol Başakşehir), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Sabri Sarıoğlu (Göztepe), Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Ömer Toprak, Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci (Galatasaray), Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Roma), Emre Mor (Celta Vigo), Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı, Volkan Şen, Burak Yılmaz (Trabzonspor), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Yunus Mallı (Wolfsburg), Arda Turan (Barcelona), Enes Ünal (Villarreal).

Haberin Devamı