Gündem Uğur Kurt'u öldüren polis gaz silahı 20 kilo dedi, 2 kilo çıktı

Uğur Kurt'u öldüren polis gaz silahı 20 kilo dedi, 2 kilo çıktı

Paylaş
Uğur Kurt'u öldüren polis gaz silahı 20 kilo dedi, 2 kilo çıktı

Okmeydanı'nda cenaze beklerken polis kurşunuyla ölen Uğur Kurt'un katil zanlısı polis, neden gaz silahı yerine gerçek silah kullandığı sorusu üzerine, boyalı gaz atan FN silahının 20 kilo olduğunu söylemişti. Ancak emniyet, mahkemenin sorusu üzerine bu silahların en fazla 2.3 kilo olduğunu bildirdi

Okmeydanı cemevi avlusunda bir cenaze töreni için beklerken polis kurşunuyla can veren Uğur Kurt’un katil zanlısı olan polisin, elinde ‘FN’ adlı boyalı gaz silahı bulunduğu halde tabancasıyla ateş ettiği anlaşılmıştı. Şüpheli polis, FN’nin 20 kilogram ağırlığında olduğunu ve araçtan inerken bu yüzden kullanamadığını belirtince mahkeme, Emniyet’ten FN silahının özellik bilgilerini ve fotoğraflarını istedi.

Haberin Devamı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Emniyet’ten verilen yanıtta, dört tür FN silahının kullanıldığı belirtilirken, ağırlıklarının 1.41 ile 2.3 kilogram arasında değiştiği belirtildi. Aradaki uyumsuzluğa dikkat çeken mahkeme, “Polisin söz ettiği 20 kilogramlık silah hangisidir?” diye sordu.

Okmeydanı’nda, 22 Mayıs 2014 tarihinde bir grup göstericiyi takip eden polis ekibinden Sezgin K., üzerlerine molotofkokteyli atılması üzerine silahını ateşlemiş, bu sırada cemevi avlusunda cenaze bekleyen belediye işçisi Uğur Kurt’un ölümüne neden olmuştu. Serkan K., iki ay sonra alınan ifadesinde, saldırıda bulunulan zırhlı aracın içinde, elinde boyalı gaz silahı olan ‘FN’ olmasına rağmen tabancasıyla ateş ettiğini söylemişti. Böylelikle, cinayetten sonra hazırlanan Olay Yeri İnceleme Tutanağı’nda, Korkmaz’ın elinde ‘FN’ silahının bulunduğu bilgisinin gizlendiği de açığa çıkmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılama sırasında sanık polis Serkan K., soru üzerine, ‘FN’ silahını “20 kilogram ağırlığında olduğu için” kullanmadığını söyledi. Serkan K., “Bizim araçtaki FN silahı monteli değildi. O gün saldırıya maruz kaldığımız için silahı şoför ile yanındaki koltuk arasındaki boşluğa koymuşuk. Araç yandığı için onu alma imkanım olmadı” dedi.

Bunun üzerine mahkeme, İstanbul Emniyeti’ne yazı yazıp FN silahının özelliklerinin, fotoğraflı şekilde bildirilmesini istedi. Emniyet’ten gönderilen yanıtta, iki tip ‘FN’ savunma tüfeğinin kullanıldığı, ikinci tip silahın “A5”, “LE 900” ve “BT Delta” diye üç ayrı türe ayrıldığı ifade edildi. Bunların ağırlıklarının ise 1.41 ile 2.3 kilogram arasında değiştiği belirtildi. Mahkeme tarafından yazılan ikinci yazıda, silahın 20 kilogram ağırlığında olması gerektiği belirtilerek, gönderilen resimlerdeki silahlardan hangisi olduğunu belirtilmesi talep edildi. Emniyet’ten henüz bir yanıt verilmedi. Davanın sonraki duruşması, 1 Ekim’de görülecek.

Haberin Devamı