Magazin Yakup Yavru yamaç paraşütü yaptı

Yakup Yavru yamaç paraşütü yaptı

Paylaş
Yakup Yavru yamaç paraşütü yaptı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gelen televizyon ve sinema oyuncusu 67 yaşındaki Yakup Yavru, 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesinden yamaç paraşütüyle uçtu

Seydikemer İlçesi'nde çekimleri süren 'Bahtiyar Bahtıkara' isimli sinema filminde rol alan oyuncu Yakup Yavru, arkadaşlarıyla gezmek için geldiği Ölüdeniz Mahallesi'nde yamaç paraşütü yapmaya karar verdi. Focus Paraşüt Firması'ndan yamaç paraşütü pilotu 26 yaşındaki Veysi Bayat ile Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'ın zirvesine çıkan oyuncu, 1900 metre pistinden tandem (ikili) atlayış yaptı.


"ŞAKA GİBİ"

Havalandıktan sonra heyecanlanan Yavru'nun ilk yorumu "Şaka gibi" oldu. Paraşütle bulutların üzerinde uçan Yavru, pilottan bulutların içinden geçmesini istedi. Pilotun havada yaptığı keskin manevralar sırasında paniklediği görülen Yavru, esprili bir dille pilotu uyardı. Bir ara ellerini başının arkasına koyup, ayaklarını uzatarak uçan Yavru, 30 dakika havada kaldıktan sonra Belceğiz Plajı'na iniş yaptı. Yavru'nun uçuşu yamaç paraşütünün aksiyon kamerası tarafından kaydedildi.

"BUNUN FRENİ YOK, ŞEYİ YOK. SEN NASIL UÇUYORSUN?"

Ölüdeniz'e ilk geldiğinde uçmak için cesareti olmadığını itiraf eden Yakup Yavru, arkadaşlarının kendini ikna ettiğini belirtti. 67 yaşında yamaç paraşütü yapabildiği için mutlu olduğunu anlatan Yavru, uçmaktan çok keyif aldığını söyledi. Pilotla da şakalaşan Yavru, "Bunun freni yok şeyi yok. Sen nasıl uçuyorsun" diye sordu. Havada bir süre yamaç paraşütünü kontrol ettiğini belirten Yavru, "Uçmaktan çok keyif aldım. Akşama da rakı içeceğim" dedi.

DHA

Haberin Devamı