Gündem Yavru kediye işkence yapan asker serbest bırakıldı

Yavru kediye işkence yapan asker serbest bırakıldı

Paylaş
Yavru kediye işkence yapan asker serbest bırakıldı

Erzincan Orduevi'nde çekilen görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, bir askerin yavru kediye yaptığı akılalmaz işkence büyük tepki topladı. Caninin ilk ifadesindeki sözde savunması ise pes dedirtti! Yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H., Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Taner H.'yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Kararı veren hakim, kanunlarda sahipli-sahipsiz hayvan ayrımının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek düzeltilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı

Erzincan'da 25 yaşındaki Er Taner H.'nin askeri lojmanların nizamiyesinde yavru bir kediye işkence yaptığı görüntülerin sosyal medyada yer alması büyük tepkilere neden oldu. İhbar üzerine harekete geçen polisin yakaladığı ve yapılan kontrolde 2,21 promil alkollü olduğu belirlenen Taner H., askeri inzibata teslim edildi.

BÜTÜN VAHŞET GÜVENLİK KAMERASINDA


Olay, Ordu Caddesi üzerindeki Erzincan Askeri lojmanlarının nizamiyesinin önünde meydana geldi. Erzincan'da askerlik yapan Taner H., hafta sonu nedeniyle çarşı iznine çıktı. Er Taner H'nin akşam saatlerinde askeri lojmanlarının nizamiyesinde yavru bir kediye yaptıkları güvenlik kamerasına takıldı.

NÖBETÇİLERİN GÖZLERİ ÖNÜNDE DÖVDÜ


Kapı önünde bekleyen nöbetçilerin gözleri önünde kediyi önce yumruklayan Taner H.'nin ardından kediyi nizamiye
kapısının üzerine koyarak defalarca vurduğu ve nizamiye kapısından dışarı fırlattığı görülüyor.


'MALA ZARAR VERME'


25 yaşındaki Hepşen TCK'nın 151/2 maddesinde düzenlenen 'mala zarar verme' suçundan 'Haklı bir nedeni olmaksızın, sahipli hayvanı öldürdüğü ya da işe yaramayacak hale getirdiği" gerekçesiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.


Erzincan'da orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H., Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Taner H.'yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

NÖBETÇİ DAHİL KİMSE MÜDAHALE ETMİYOR!


Nizamiye kapısından tekrar dışarı çıkıp, çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında yerde kıvranan kediye tekmeler savuran Taner H., ardından kamera açısından çıkıyor.

Çevredekilerin ihbarı üzerine polis harekete geçti. Kısa sürede yakalanan ve er olduğu belirlenen Taner H'nin yapılan muayenesinde 2,21 promil alkollü çıktığı tespit edildi. Taner H., daha sonra teslim edildiği askeri inzibat tarafından gözaltına alındı ve Erzincan Adliyesi'ne getirildi.


İLK İFADESİ PES DEDİRTTİ!


Taner H.'nin, savcılıktaki ifadesinde İstanbul'da yaşadığını, hayvanları sevdiğini, kendisinin de hayvan beslediğini, 4 gün önce nişanlısından ayrıldığı için psikolojik durumunun iyi olmadığını, olay günü alkol aldığını ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi.

Taner H, ifadesinin ardından uyuşturucu kullanıp kullanmadığının tespiti için kan tahlili yapılması amacıyla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Vahşet görüntülerinin sosyal medyada kısa süre içerisinde yayılmasının ardından olaya büyük tepki yağdı.


DİSİPLİN CEZASI


Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) Erzincan Orduevinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H.'ye ilişkin açıklama yaptı.

TSK'dan yapılan açıklamada Taner H.'ye disiplin cezası verildiği kaydedildi. Açıklama şöyle:" 03 Aralık tarihinde Erzincan Orduevi’nde meydana gelen ve sosyal medyada yer alan olayla ilgili olarak yapılan inceleme sonuçlandırılmıştır. Buna göre 3’üncü Ordu Komutanlığı Disiplin Kurulu tarafından olaya neden olan personele, 6413 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu kapsamında uygun disiplin cezası verilmiştir. Diğer taraftan Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili olarak soruşturmaya devam edilmektedir."

UYUŞTURUCU KULLANMAKTAN KAYDI VAR


İhbarın değerlendirmesiyle aşırı alkollü olduğu iddia edilen ve er olduğu belirtilen Taner H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı.

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olayın ardından gözaltına alınan zanlının uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Erzincan'da yavru kediye alkollü bir er tarafından yapılan işkence görüntülerinin sosyal medya da yayınlanmasının ardından Erzincan Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Kediye işkence yapan erin, hafta sonu izninden alkollü döndüğü ve terhisine 3 gün kaldığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"03.12.2017 günü yazılı ve görsel medyada yayınlanan “Erzincan Orduevi’nde bir askerin kediye işkence yaptığı ile ilgili haberler üzerine Valiliğimizce gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan Muhabere Er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine üç gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır" denildi.

O GÖRÜNTÜLERE SORUŞTURMA


Milli Savunma Bakanlığı'nca, sosyal medyada yer alan, bir askerin kediye işkence yaptığı görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Erzincan Orduevi'nde bir askerin kediye işkence yapmasına ilişkin görüntülerin ardından Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine açılan soruşturma doğrultusunda Bakanlık müfettişleri olay yerine gidecek.


İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU AÇIKLAMA YAPTI


Olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan açıklama yaptı. Videoyla ilgili ilk olarak "Hemen tetkik ettireceğim, İlgileniyorum" mesajını paylaşan Soylu, daha sonra da "Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Birazdan Erzincan Valimiz açıklama yapacak." açıklamasında bulundu.