Magazin Yönetmen Woody Allen: Harvey Weinstein olayı tüm taraflar için çok üzücü

Yönetmen Woody Allen: Harvey Weinstein olayı tüm taraflar için çok üzücü

Paylaş
Yönetmen Woody Allen: Harvey Weinstein olayı tüm taraflar için çok üzücü

ABD'li film yönetmeni ve aktör Woody Allen, Hollywood'da deprem etkisi yaratan yapımcı Harvey Weinstein hakkındaki taciz ve tecavüz suçlamalarına ilişkin BBC'ye konuştu

Wood Allen, yönettiği bazı filmlerde birlikte çalıştığı Harvey Weinstein hakkında yaptığı açıklamada yapımcı hakkında bazı dedikodular duyduğunu ancak bu 'korku hikâyeleri' konusunda bilgisi olmadığını söyledi.

"Kimse gerçek bir ciddiyetle bu korku hikâyeleri hakkında bana gelmedi ya da bundan bahsetmedi" diyen Allen "Ve yapamazlardı. Çünkü ilgilenmiyorsunuz. Siz, filminizi yapmakla ilgileniyorsunuz" dedi.

Ünlü yönetmen açıklamasında "Her zaman böyle milyonlarca gerçek dışı dedikodu duyuyorsunuz. Bunların bazıları doğru çıkıyor, bazıları, şu ya da bu aktör ya da aktris hakkındaki çoğu ise yalnızca hikaye" ifadelerini kullandı.


'OLAYIN BİR CADI AVI ATMOSFERİNE DÖNÜŞMESİNİ İSTEMİYORSUNUZ'


Allen sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu Harvey Weinstein olayı tüm taraflar için çok üzücü. Hem olaya karışan zavallı kadınlar için trajik, hem de hayatı mahvolan Harvey için üzücü bir durum. Bunda kazanan yok. Bunları yaşamak zorunda kalan zavallı kadınlar için çok ama çok üzücü ve trajik" dedi.

Skandalın 'bazı iyileştirmelere' yol açabileceğini söyleyen Allen "Ancak bu olayların bir cadı avı atmosferine, bir Salem atmosferine, dönüşmesini istemiyorsunuz. Ofisteki her erkeğin bir kadına göz kırptığında avukatını arayıp kendini savunması gerektiği bir durumu istemiyorsunuz. Bu da doğu değil" diye konuştu.


ALLEN DA CİNSEL TACİZLE SUÇLANMIŞTI


1990'ların başında Allen da aktris Mia Farrow'dan ayrıldıktan sonra evlatlık kızı Dylan Farrow'a cinsel istismar ile suçlanmıştı.Mia Farrow, Allen'ın bir diğer evlatlık kızı Soon-Yi Previn ile olan lişkisini öğrendikten sonra ünlü yönetmenden ayrılmıştı.
Weinstein'ın suçlamalar sonrası Allen'a kariyerini canlandırmak için yardım ettiği de belirtiliyor.
Diğer taraftan Allen'ın gazeteci oğlu Ronan Farrow Weinstein'ın cinsel taciz ya da cinsel saldırıda bulunduğu 13 kadınla görüşerek son skandalın ortaya çıkmasına yardım etti.

65 yaşındaki yapımcı Weinstein 30'dan fala kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanıyor.

Haberin Devamı