Siyaset YSK Başkanı Sadi Güven'den mühür açıklaması
Paylaş
YSK Başkanı Sadi Güven'den mühür açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven,  zarfların arkasına basılması gerekirken önüne mühür basılan oy pusulalarının geçerli sayılacağını açıkladı

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde referandum için kurulan 159 sandığın bazılarında, seçim başladıktan sonra oy pusulalarına basılan mühürde, ’Evet’ yazdığı ortaya çıkmıştı. Olayın İlçe Seçim Kurulu’na bildirilmesinin ardından ’Evet’ yazan mühürler toplatılarak yerine ’Tercih’ yazan mühür dağıtılmıştı.

Oy verme işlemi, üzerinde ’Tercih’ yazan mühürlerin dağıtılmasıyla tekrar başlamıştı.

YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN'DEN AÇIKLAMA


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Hatay Reyhanlı'da 'tercih' yerine 'evet' yazılı mühür kullanılarak oy verilmesine ilişkin, "Yüksek Kurul, vatandaşın iradesinin sandığa doğru tecelli edebilmesi açısından, 298 sayılı yasa da buna izin verdiğinden ’TERCİH’ mührü yerine ’EVET’ mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar vermiştir. Bazı sandık kurullarımızın da oy pusulalarının arka yüzlerini mühürlemeleri gerekirken ön yüzlerine mühür bastıkları anlaşılmıştır. Yüksek Kurul, bu oy pusulalarının da geçerli olmasını kararlaştırmıştır" açıklamasını yaptı.

YSK'DAN YENİ AÇIKLAMA


YSK: Sandık Kurulu mührü taşımayan pusula ve zarflar, dışarıdan getirildiğini kanıtlanmadıkça geçerli sayılacak.

Haberin Devamı