Gündem YSK, referandum iptaline ilişkin tüm başvuruları reddetti

YSK, referandum iptaline ilişkin tüm başvuruları reddetti

Paylaş
YSK, referandum iptaline ilişkin tüm başvuruları reddetti

YSK, CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin referandumu iptal başvurularını 10 ret ve 1 kabul oyuyla reddetti. Karar nihai karar olma özelliği taşıyor ve daha yüksek mahkemelere götürülemiyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tam kanunsuzluk nedeniyle halk oylamasının iptaline ilişkin tüm partilerin başvurularını reddetti. Karar, 10 üyenin ret, bir üyenin kabulüyle oy çokluğu ile verildi.

Karar nihai karar olma özelliği taşıdığı için daha yüksek mahkemelere götürülemiyor.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Halkoylaması’nın tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler bugün saat 10.39 başlayan Yüksek Seçim Kurulu Toplantısı’nda görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğu ile reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir.


CHP DÜN BAŞVURU YAPMIŞTI


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandumun iptal edilmesi için dün YSK'ya başvurmuştu. CHP'li Bülent Tezcan, iptal başrusunun ardından yaptığı açıklamada, "Baskı ve tehditle alınamayan sonuç YSK devreye sokularak alınmaya çalışılmıştır. Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir" demişti.


HDP VE VATAN PARTİSİ DE İPTAL İSTİYOR


Vatan Partisi, mühürsüz pusula ve zarfların YSK tarafından geçerli sayılmasının kanuna aykırı olduğu ve sonuçları şaibeli kıldığı gerekçesiyle referandumun iptalini istiyordu.

Öte yandan HDP de bugün referandumun iptali için YSK'ya başvurmuştu.