6 yaşındaki Ömer kalp krizine yenik düştü!

Zonguldak Ereğli'de bir oyun parkında arkadaşlarıyla oynayan 6 yaşındaki Ömer Yıldırım, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Küçük çocuğun dedesinin de aynı gün kalp krizinden hayatını kaybettiği ortaya çıktı
Zonguldak'taki piknik alanında arkadaşlarıyla oynayan 6 yaşındaki Ömer Yıldırım, kaydıraktan kayacağı sırada aniden fenalaştı. Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk, burada müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastanede yapılan ilk incelemede çocuğun kalp krizinden hayatını kaybettiği belirlendi.
DEDESİ DE AYNI GÜN KALP KRİZİ GEÇİRDİ
Öte yandan anne Sibel ile baba Yener Yıldırım’ın olay olduğu sırada, bir süre önce geçirdiği kalp ameliyatı sonrası vefat eden dede İsmail Avşar’ın defin işlemleri için Kestaneci Mahallesi’ndeki mezarlıkta olduğu öğrenildi.
BİR GÜNDE ÇİFTE ACI
Büyük üzüntü duyduklarını ve olayın şokunu hala atlatamadıklarını belirten Ömer Yıldırım’ın dayısı Hakan Avşar, "Babamızı kaybettik. Babamızı mezara daha koymadan yeğenim oyun parkında kaymadan önce kalbi sıkışıyor ve kalp krizinden hayatını kaybediyor. Bir günde çifte acı yaşadık " dedi.
Her 2 kadından 1'i bu sorunu yaşıyor! Uzmanı çözümün çok yönlü olduğunu açıkladı
Her yıl 18 milyon kişi hayatını kaybediyor! 317 bin kişide risk tespit edildi: Yüksek tansiyon, obezite ve kan şekerine neden oluyor
‘Aort yırtılması 20’li yaşlardaki gençleri de etkileyebilir’
Vücuttaki saatli bomba olarak da biliniyor! Uzmanı uyardı: Midede yanma ve şişkinlik ile belirti verebilir!
Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kalp hastalıklarını önlüyor