Memet ÖzerDavet sofralarınız için şık bir seçenek... Ispanaklı Dana Eti Rulo ve Düşes Patates...

HABERİ PAYLAŞ

Davet sofralarınız için şık bir seçenek... Ispanaklı Dana Eti Rulo ve Düşes Patates...

Değerli Posta okuyucuları, bu hafta sizlerle farklı bir mönü paylaşmak istedim. Açıkçası farklı olmasından en büyük kasıt, tabağımızın sunumunun da çok şık olması. Ayrıca lezzet olarak, sonuç ta inanılmaz. Bildiğiniz gibi her hafta sizler ile bu tarifleri paylaşırken, yemeklerinizde fark yaratacak, lezzette mükemmeli yakalamanızı sağlayacak çeşitli püf noktaları da vermeye çalışıyorum.

Bu hafta da, etinizin içinin yumuşak ve sulu, dışının ise karamelize olmasını sağlamanız için çeşitli püf noktaları vereceğim. Yine nasıl basit ama çok lezzetli bir tava sosu yapabileceğiniz gibi. Vereceğim patates tarifi ise sofralarınıza görsel bir şölen katacaktır. Evet mutfağa girme zamanı geldi galiba. Şimdiden afiyet olsun.

Haberin Devamı

ISPANAKLI DANA ETİ RULO

MALZEMELER

Ispanaklı Dana Eti Rulo
600 gr dana bonfile (temizlenmiş,
kasabınıza bütün halde açtırılmış
ve hafifçe dövülmüş)
300 gr ıspanak (ayıklanmış, yıkanmış)
1/2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 avuç galeta unu
(ya da ufalanmış bayat ekmek)
1 avuç rendelenmiş parmesan
peyniri (ya da kaşar peynir)
1 avuç dolamlık fıstık
(yağsız tavada kavrulmuş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı et suyu
(soğuk halde içine 1 çay kaşığı
nişasta karıştırılmış halde)
2 çay kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber
1/2 adet kesme şeker

HAZIRLANIŞI

Fırınınızı önceden 190 dereceye ayarlayın. Bir tava içersinde bir kaşık zeytinyağı ile birlikte soğanlarınızı tuz, karabiber ve şeker ile birlikte kavurun. Tuz çok fazla koymayın çünkü peynirde yüksek oranda tuz var. Daha sonra ıspanak, sarımsak ve muskat ilave ederek ıspanaklar çok fazla rengini kaybetmeden 3 dakika beraber soteleyin ve bir süzgeç içine alarak fazla suyunu alın. Ve bir bıçak yardımı ile iyice kıyın. Derin bir kase içersinde ekmek içi, ıspanaklar, peynir ve fıstıkları iyice karıştırın.

Etinizi tezgahın üzerine yayın, tuz, karabiber ile tatlandırın ve ortasına iç malzemeyi yerleştirin ve rulo haline getirin. Daha sonra kasap ipi ile çeşitli yerlerden bağlayın. Etinizin üzerini zeytinyağı ile iyice yağlayın tuz ve karabiber dökün. Önceden iyice kızdırdığınız bir tava içersinde her tarafı nar gibi oluncaya dek pişirin. Ve eti fırın tepsisine alın. Ocaktaki tavaya 1 çay bardağı soğuk su ilave edin. Ve tavanın dibindeki kalan parçaları kazıyın. Burası çok önemli çünkü lezzetli bir sosun temeli tavaya yapışan bu lezzet parçacıkları.

Haberin Devamı

Tepsiniz dibine bu tavadaki suyu dökün. Ve 20 dakika fırınlayın.bu yaklaşık orta pişmiş bir et için geçerlidir. Eğer daha pişkin istiyorsanız süreyi uzatabilirsiniz. Ancak etin içi biraz kuruyabilir. Et piştikten sonra, eti kenara alın ve dinlendirin. Bu işlem de çok önemli eti çok sıcakken keseseniz içindeki bütün su akacak ve lezzeti kaybolacaktır.

Tepsi içinde biriken suyu bir tavaya alın. İçinde nişasta bulunan soğuk et suyunu ilave edin bir taşım kaynatın. Soğuk tereyağı ilave edin, böylece sosunuz hazır. Miktarı koyu ya da az gelirse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Dinlenen etinizi yaklaşık iki parmak eninde keserek sosla birlikte servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

DÜŞES PATATES

MALZEMELER

4 adet iri patates soyulmuş
ve dörde bölünmüş
1 adet yumurta
1 avuç rendelenmiş
kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 bardak süt
150 ml litre krema
1 çay kaşığı
muskat rendesi
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede tuzlu su içersinde patateslerinizi iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Diğer bir tencerede ise süt, tereyağı, krema ve muskat rendesini kaynatın. Süzdüğünüz patatesleri ve peynir rendesini de bu karışıma ilave edin ve yumuşak bir püre kıvamına getirin. Eğer kıvam koyu gelirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.

Biraz soğumaya bırakın. Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Ilınan karışımın içersine yumurtayı da ilave edip iyice çırpın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serip, üstünü biraz zeytinyağı ile yağlayın. Bir krema sıkma torbası içersine pürenizi yerleştirin. (yoksa bir kilitli buz dolabı poşeti içine de yerleştirip köşesinden makasla keserek aynı işlemi yapabilirsiniz). Resimdeki gibi tepsinin üzerine sıkın. Ve fırında üstü nar gibi oluncaya kadar pişirin. Etinizle birlikte servis edebileceğiniz çok şık bir garnitürünüz hazır.

Afiyet olsun.

(03.03.2013 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder