Son dönemin en popüler besinlerinden avokadoyu yiyip, çekirdeğini çöpe atıyorsanız bu haberi mutlaka okuyun! İşte avokado çekirdeğinin hiç bilinmeyen faydaları… Avokadoyu yedikten sonra çekirdeğini çöpe mi atıyorsunuz? Eğer cevabınız “evet” ise siz de bu haberi okuduktan sonra bu zamandır, ne kadar hata yaptığınızın anlayacaksınız. Avokado çekirdeği bahçeye dikilerek avokado ağacı yetiştirilebilir. Ancak avokado ağacından meyve alabilmeniz için beş yıl beklemeniz gerekiyor. O da seranız varsa. Yoksa avokado ağacı yetiştirme şansınız Youtube'daki videolardan izlediğiniz kadar yüksek olmayabilir. Son zamanlarda ortaya çıkan bilgiye göre avokado çekirdeği, avokadodan daha besleyiciymiş. İnsanlar gün geçtikçe daha az yiyecek israfı yapıyorlar ve sebze-meyvelerin her kısmını kullanmaya çalışıyorlar. Ancak yine de avokado çekirdekleri çöpe atılmaya devam ediliyor. Avokado çekirdeğiyle neler yapılabileceğine dair geçen sene Youtube’a yüklenen bir video sayesinde insanların gözü açıldı ve avokado çekirdeğini çeşitli şekillerde kullanmaya başladılar. Meğerse avokadonun en önemli kısmını çöpe atıyormuşuz. New Yorklu beslenme uzmanı Amy Shapiro, Daily Mail’e avokado çekirdeklerinin lif ve antioksidan deposu olduğunu açıkladı. Avokado çekirdeğinin p’inde antioksidan varmış. Ek olarak, avokado çekirdeğindeki lif sindiriminizi düzenliyor ve tok hissetmenizi sağlıyor. Yani avokado çekirdeğini tüketerek kalori alımınızı azaltabilir ve kilo verebilirsiniz. Avokado çekirdekleri pişirilmeden yenmiyor. Sakın çiğ olarak yemeye çalışmayın. Dişinizi kırmanız işten bile değil. Avokado çekirdeklerini fırın tepsisinin üstüne koyun ve 120 derecede iki saat boyunca pişirin. Fırından çıkardığınızda, avokado çekirdeğininin üzerinde bir kabuk oluştuğunu göreceksiniz. Kabuğu, çekirdekten ayırdıktan sonra bir bıçak yardımıyla çekirdeği ortadan ikiye ayırın. İkiye böldüğünüz avokado çekirdeklerini yeniden bir bıçak yardımıyla parçalara ayırın ve ayırdığınız parçaları da bir kasenin içine koyun. Fırınladığınız avokado çekirdeklerini parçalara ayırdıktan sonra, küp şeklindeki parçaları mutfak robotu ile toz haline getirerek yoğurt, smoothie ve mısır gevreklerine ekleyebilirsiniz.