Dünya Abur cuburla kanser arkadaş

Abur cuburla kanser arkadaş

Paylaş
Abur cuburla kanser arkadaş

Araştırmacılar abur cubur tüketiminde kanser arasındaki kayıp bağlantıyı ortaya çıkardı. Bu gelişme, gençler arasında patlama yaşanan vaka sayısını açıklayabilir.

Kanser ile abur cubur tüketimi arasında bir bağlantı olduğu biliniyor, ancak tam olarak kanıtlanamıyordu. Singapur Ulusal Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kayıp bağlantıyı keşfettiklerini duyurdu. Buna göre abur cubur yerken vücudun ürettiği kimyasallar, kanser riskini artırıyor. Vücut, şekerli ve yağlı gıdaları parçalarken metilglioksalın adlı bir bileşik açığa çıkıyor. Bu kimyasal, tümörlerle savaşmaya yardımcı olan genleri engelliyor.

Haberin Devamı

KORUMA ZAYIFLIYOR

Söz konusu genin adı BRCA2. Bu genin, kanser oluşumu ve büyümesine karşı koruma yeteneği, abur cubur yüzünden geçici olarak durabiliyor. Çalışmanın yazarı Dr. Ashok Venkitaraman, “Bu etki geçici. Ama BRCA2’nin tümör önleyici işlevini engelleyecek kadar uzun sürebilir” dedi. İşlenmiş gıdalar ve kırmızı et yemek gibi tekrarlanan maruziyetin BRCA2 gibi genlerdeki hasar miktarını artıracağını belirtti. 50 yaş altındaki kişiler arasında artan kanser vakalarında, bu beslenme şeklinin etkili olduğu düşünülüyor.