Dünya Beş turiste mezar olmuştu! Enkazı çıkarıldı

Beş turiste mezar olmuştu! Enkazı çıkarıldı

Paylaş
Beş turiste mezar olmuştu! Enkazı çıkarıldı

Titanik gemisi batığını izlemek isteyen beş turiste mezar olan denizaltı enkazıyla birlikte insan kalıntıları da çıkarıldı.

ABD Sahil Güvenliği, Titanik enkazına turistik gezi düzenlerken ölen beş yolcunun kalıntılarına ulaştı. 19 Haziran’da çıktıkları geziden 1 saat 45 dakika sonra kaybolan yolcuların, Titan denizaltısının patlamasıyla öldüğü anlaşılmıştı.

Haberin Devamı

Denizaltının, 3 bin 810 metre derinde yatan Titanik’ten 488 metre yüksekte bulunan enkaz parçaları çıkarılıyor. Şimdiye kadar beş büyük parça bulundu. Bunlar arasında Titan’ın iniş takımları, arka kapağı ve anteni var. Bu parçalar içinde ceset kalıntıları da yer alıyor.

YENİDEN BİRLEŞTİRİLECEK

Yolcuların cesetlerine bir daha rastlanamayacağı düşünülüyordu. Ayrıca denizaltının da paramparça olduğu tahmin ediliyordu. Ancak enkaz dev gövde parçalarından oluşuyor. İç patlama yaşandığı için aracın dış yüzeyinin ezildiği, iç takımlarının parçalandığı düşünülüyor. Uzmanlar şimdi bu parçaları birleştirecekleri bir teknoloji geliştirecek.

Denizaltının nasıl patladığı ve zayıf noktaları anlaşılacak. Titanyum bileşenlerinin felakete daha iyi dayandığı düşünülürken, gövde dahil zayıf karbon fiber parçaların parçalanma olasılığı daha yüksek.

Haberin Devamı

 

 

SU ALTINDA CESETLERE NE OLUR?

Soğuk suda, insan vücudunun gazla şişmesine neden olan bakteriyel durum nedeniyle beden deniz dibinde kalacak kadar ağırlaşabilir. Denizde yaklaşık bir hafta geçirdikten sonra, insan vücudundaki deri, suyu emip alttaki dokulardan sıyrılarak balıklar, yengeçler ve deniz bitleri de dahil olmak üzere deniz canlılarına yem olabilir.

Denizlerin ve okyanusların tipik olarak insan vücudunun sıcaklığını düşürmesi nedeniyle bakteri üremesi yavaşlar ve bu da daha yavaş bir çözünme sürecine neden olur.