Ekonomi Çelik sektörü 3500 lira yevmiyeyle işçi bulamıyor

Çelik sektörü 3500 lira yevmiyeyle işçi bulamıyor

Paylaş
Çelik sektörü 3500 lira yevmiyeyle işçi bulamıyor

Dünya çelik sektörü, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ‘SteelOrbis 2024 Bahar Konferansı’nda buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan, 2024 yılı sonunda tonaj olarak 17 milyon ton, değer olarak ise 15 milyar dolar ihracat hedeflerini söyledi.

İSTİHDAM SIKINTISI VAR

Haberin Devamı

Her sektörde olduğu gibi çelik sektöründe istihdam sıkıntısı yaşandığını belriten Aslan, “Bizde asgari ücretle çalışanlar var ama, ikramiyeleri koyduğunuz zaman asgari ücretin üstüne çıkıyor. Bir kaynakçının günlük yevmiyesi 3 bin 500 lira olmasına rağmen çalışan bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

YEŞİL DÖNÜŞÜM HIZLANDI

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına sektör olarak uyum için çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Aslan, şunları aktardı: “Türk çelik sektörünün üretiminin yüzde 70’i elektrikli ark ocakları ile çelik hurdasının geri dönüştürülmesi ile yapılıyor. Bu sayede dünyada önde gelen yeşil çelik üreticileri arasında yer almaktayız ve AB ülkelerine kıyasla çelik üretimimizde çok daha düşük karbon salınımı gerçekleştirmekteyiz.”

Haberin Devamı