Gündem 58 yıllık kimlik mücadelesi mezar açtırdı

58 yıllık kimlik mücadelesi mezar açtırdı

Paylaş
58 yıllık kimlik mücadelesi mezar açtırdı

Sivas’ta Raziye Şimşek annesini 1 yaşındayken kaybetti, babası onu yurt kapısına bıraktı. Gayriresmi olarak bir aileye verildi. Aile 18 yaşında evlatlıktan reddetti. Yeni çıkarttığı kimlikte ‘baba adı’ boş olan Şimşek mahkemeye başvurdu. Biyolojik babasının mezarı DNA alınması için açıldı.

Sivas’ta Raziye Şimşek’in (58) yaşadıkları filmlere konu olabilecek türden. Annesini 1 yaşındayken kaybetti, babası onu yurt kapısına bıraktı. Gayriresmi yollardan bir aileye verildi. Aile, sahte belgelerle kendi çocuklarıymış gibi nüfusa kaydettirdi. 18 yaşında evlenirken aileyle ters düşünce, reddedilip evlatlıktan düşürüldü. Sonrasında çıkarttığı yeni kimliğinde ‘baba ismi’ boş kaldı. Gerçek kimliğine kavuşmak için dava açtı. Son duruşmada alınan karar uyarınca, biyolojik babasının mezarı açılarak DNA örneği alındı.

Haberin Devamı

GEÇMİŞ YAKAMDA

“Ablalarım, bütün aile fertlerim beni kabul ediyor ama daha büyük aile bireylerimiz olmadığı için hakim DNA testine karar verdi” diyen Raziye Şimşek, şunları söyledi: “Adıma iki farklı TC kimlik numarası var; Birisi evlat edinen ailenin üzerine, diğeri şu an kullandığım TC kimlik kartı numarası. Devlet kurumlarında problem oluyor. Maddi, manevi çok yoruldum. 58 yaşındayım, gerçek kimliğim olmadı. Geçmiş yakamı bırakmıyor. İnşallah bu son mahkeme olur.”