Gündem Bebek çetesi

Bebek çetesi

Paylaş
Bebek çetesi

İstanbul ve Tekirdağ'da bebekleri, özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek vurgun yapan çete çökertildi. Çetenin, yoğun bakım ünitelerini tam kapasite çalıştırma karşılığında yüklü miktarda para aldığı belirlendi. Aralarında '112 Acil' mensubu da olan 14 doktor, 17 hemşire yakalandı.

Büyükçekmece Başsavcılığı, doktor Fırat S. ile İlker G.'nin, 112 Acil'de çalışan kişilerle ortak hareket ederek, anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerine bebek yönlendirdiklerini saptadı. SGK'ca özel hastanelerde tedavi gören bebeklere günlük 8 bin lira ödeme yapılmasını fırsat bilen hastane görevlilerinin, iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, ödeme almaya devam edebilmek için hastanelerde tutmaya devam ettikleri görüldü.

Haberin Devamı

DOKTORLAR UĞRAMAMIŞ

Doktorların masraftan kaçınmak için yenidoğan servisinde bulundurulmadığı, kayıtlarda görevli olarak gösterildiği ancak o günlerde doktorların telefonlarının hastanelerden uzak noktalarda baz sinyali verdiği ortaya çıktı. Yoğun bakımda hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini telkin ettikleri ve hemşirelerin hasta yakınlarına kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi.

6 HASTANEYE BASKIN

Bu kapsamda İstanbul ve Tekirdağ’da 6 hastanede arama yapıldı. Eş zamanlı operasyonda, aralarında 14 doktor, 17 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu 41 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 45 dijital materyal, 55 kutu yasa dışı ilaç, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Firari iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar halen sürüyor.

Haberin Devamı