Gündem Davanın savcısı istedi baba katiline müebbet

Davanın savcısı istedi baba katiline müebbet

Paylaş
Davanın savcısı istedi baba katiline müebbet

İzmir’de babasını 28 yerinden bıçaklayarak öldüren Devrim Gürkan için ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası istendi. Çocukluğundan bu yana kendisine şiddet uyguladığı için babasını öldürdüğünü belirten katil zanlısı oğul, “Pişmanım” dedi. Olayın tek bir faili olmadığını iddia eden amca İskender Gürkan ise “Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 2022 yılının nisan ayında Devrim Gürkan (31), babası Haşmet Gürkan’ı (54) sahibi olduğu Ayfer Abla isimli balık restoranında 28 yerinden bıçaklayarak öldürdü ve teslim oldu. İzmir 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7’nci duruşmasında savcı, katil zanlısı oğul için ‘üst soydan akrabayı tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ‘ağırlaştırılmış müebbet’ hapis cezası talep etti.

Haberin Devamı

İKİNCİ FAİL İDDİASI

Çocukluğundan bu yana babasının kendisine şiddet uyguladığını söyleyen sanık Devrim Gürkan, “Başarılı bir öğrenci olmama rağmen eğitim hayatıma engel oldu. Günde 16 saat çalıştırıldım. Yaşananlar için pişmanım” dedi. Cesedin altından çıkan ikinci bıçakla ilgili olarak konuşan maktulün ağabeyi İskender Gürkan ise “Dosyada yer alan ifadeler, olayın sadece tek bir faille sınırlı olmadığını göstermektedir” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.