Gündem 'Gazze kasabı Netanyahu'

'Gazze kasabı Netanyahu'

Paylaş
'Gazze kasabı Netanyahu'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Modern dönem firavunlarını görmek isteyenler Filistinlileri katledenlere baksın. Netanyahu günümüzün Hitler’i, Gazze kasabıdır” dedi. Erdoğan, Kürecik’teki radar üssünün İsrail’e bilgi sağladığı yönündeki iddiayı yalanladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’daki Pullman Otel’de düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’na katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada “İşgalci İsrail tarafından Kudüs’ün kadim kimliği adım adım yok ediliyor. Haçlı zihniyetinin tekrar hortlatıldığını görüyoruz. Hiçbir güç kalbimizden Kudüs sevgisini sökemez” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye olarak Kudüs’e sahip çıkmayı bir görev biliyoruz. Kudüs’ü savunmanın insanlığı savunmak olduğu inancıyla mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HAMAS KUVAYIMİLLİYE‘

Gazze’de yaşananları anlatmaya kelimelerin yetmediğini söyleyen Erdoğan, “Modern dönem firavunlarını görmek isteyenler Filistinlileri katledenlere baksın. Nazi zihniyeti Gazze’de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler’i, Gazze kasabıdır” dedi. Hiç kimsenin, soykırıma sessiz kalmalarını bekleyemeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Varsın birileri rahatsız olsun, biz işgalcilere karşı vatanlarını savunan Hamas’ı Filistin’in kuvayımilliyesi olarak görmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. DHA

‘BELGENİZ VARSA ÇIKARIRSINIZ’

Kürecik’teki radar merkezinin İran’a karşı İsrail’e bilgi sağladığı yönündeki iddiaya değinen Erdoğan, “Radar merkezinin ülkemizin ve ittifakımızın (NATO) güvenliği dışında hiçbir devletle ilişkisi ve bağı yoktur, olamaz da. Siyasi çıkar için bize iftira attılar” dedi. Erdoğan, “Varsa elinizde bir belgeniz çıkarırsınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

HOLLANDA BAŞBAKANI DESTEK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde, NATO Genel Sekreterliği’ne aday olan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü. Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Ekonomik ilişkilerimiz güçlenmeye devam ediyor. Ticaret hacmimizi 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Görüşmede terör ve Gazze konularına da değindiklerini vurgulayan Erdoğan, Rutte’nin destek istediği NATO Genel Sekreteri seçimi için “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.