Japonya'da ölü sayısı 38'e yükseldi

Japonya'da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kayması ve sellerde can kaybı 38'e çıktı. 1 buçuk milyon insana evlerini terk etmeleri emri verildi

Japonya'da yaz yağmurları büyük bir felaketi beraberinde getirdi. Yoğun yağış sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymaları 38 kişi can verdi.

ÖLÜMLERİN ÇOĞU HİROŞİMA ÇEVRESİNDE
Japon Kyodo ajansı, bazı insanların diri diri toprağa gömüldüğünü bildirdi. Ölümlerin çoğu Hiroşima ve çevresinde gerçekleşti.

BİNLERCE KİŞİ KURTARMA OPERASYONUNA KATILIYOR
Bazı şehirler tamamen su altında kaldı. Onlarca kişinin kayıp olduğu bölgede binlerce polis, itfaiyeci ve asker kurtarma operasyonlarına katılıyor.

Yüzlerce evin enkaza dönüştüğü bölgede yaklaşık 1 buçuk milyon kişiye tahliye emri verildi.

Karatsu'da bir heyelan trenin önünü kesti, büyük bir facia kıl payı atlatıldı.

Meteoroloji, Tokyo'ya 600 kilometre mesafedeki Motoyama'ya cuma ve cumartesi sabahı 58 santimetre yağmur düştüğünü açıkladı. Şiddetli yağışın önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.








