Kadıköy'ün Tarçın'ı heykeliyle ölümsüzleşti

2016 yılının Mayıs ayında kendisine çarpıp kaçan bir sürücü yüzünden hayatını kaybeden Kadıköy'ün simgesi haline gelmiş Tarçın'ın heykeli yapıldı.

Ters yöne giren sürücü öldürmüştü
Kadıköy’ün tarihi semti Moda ile bütünleşen, tüm mahalle sakinlerinin can dostu olan Tarçın, 2 yıl önce ters yönde giden otomobil tarafından ezilerek öldürüldü. Öldüğünde yaklaşık 18 yaşında olan Tarçın, ismini tüylerinin renginden alıyordu. Moda’nın sokaklarında dolaşan herkes Tarçın’a rastlayabilirdi. Moda halkı ve esnafın Tarçın’a olan ilgisi ve sevgisi herkes tarafından bilinirdi. .

1 milyon tweet atılmıştı
Modalıların çocuğu gibi olan Tarçın ölümü ile herkesi bir araya getirmişti. Tarçın’ın ölmesine çok üzülen vatandaşlar sosyal medyada kampanya başlatıp çarpıp kaçan araç sahibinin yakalanmasını isteyen ve üzüntülerini dile getiren tweetler atmışlardı. Tarçın’ın ölümünden bu yana konuyla ilgili 1 milyondan fazla paylaşım yapılmıştı.

Belediye duyurdu
Modalı heykeltraş İskender Giray’ın yaptığı Tarçın heykeli yerine yerleştirildi. Modalılarla 18 yıldır birlikte olan Tarçın böylece ölümsüzleştirildi. Heykeli yapan Giray kazadan sonra “Ben de köpek sahibi biri olarak yaşanan olaydan son derece rahatsızım. Moda’da hayvan gönüllüleri olan Sennur Ulugönül ve Mine Vural heykel yapma fikriyle ilgili benimle iletişime geçtiler. Bu konuda yardım etmek istediğimi belirttim. Yapacağım heykeli bedel talep etmeden seve seve yapacağımı söyledim. Tarçın heykeli yoruma açık bir çalışma değil. Olayı canlandırmak ya da olayın üzerine gitmek amacım yok. Sadece Tarçın’ını ölümsüzleştirecek bir anıt olmasını istiyorum. Heykeli, Tarçın’ın her zaman yattığı olan köşeye koymak istiyoruz.”şeklinde açıklama yapmıştı.

Her zaman yattığı yerde
Heykel müjdesi Kadıköy Belediyesi'nin resmi hesabından atılan tweetle duyuruldu. Tarçın'ın heykeli Moda'da her zaman bulunduğu yerde sergilenecek.

Mahallenin vefası
Kadıköy ilçesi ve Moda semti hayvanseverleri ve civarda yaşayan sokak hayvanlarına sahip çıkmasıyla tanınıyor. Daha önce de kedi Tombili'nin ölümünden sonra heykeli yapılmış, hatta bu heykel yerine yerleştirildikten sonra çalınmıştı. Heykel daha sonra bulunup tadilata alındıktan sonra tekrar aynı yere konmuştu.