Kuzey Atlantik gemi hattında buz dağı istilası

Titanik'in battığı sulardaki buz dağı sayısı, son bir haftada 37'den 450'ye çıktı
ABD Sahil Güvenliği'nin buz izleme biriminden alınan bilgiye göre, bölgede geçen hafta 37 olan buzdağı sayısı bu hafta 450'ye kadar çıktı.
Yılın bu zamanlarında olağan koşullarda, bölgede ortalama 80 kadar buz dağı bulunduğunu kaydeden yetkililer, bölgeye son bir hafta içinde kuzeyden sürüklenerek gelen 400'den fazla buzdağının Kanada'nın Newfoundland kıyısı açıklarından geçen hattı işgal ettiğini belirtti.
KÜRESEL ISINMA SEBEBİYLE...
Saat yönünde esen güçlü rüzgarların buz dağlarını güneye sürüklemesinin söz konusu yoğunluğa yol açmış olabileceği değerlendirmesinde bulunan uzmanlar, yoğunluğun oluşmasında küresel ısınma sebebiyle Grönland'dan kopan buz kütlelerinin artmasının da etkili olmuş olabileceğini ifade etti.
Buz dağı yoğunluğu nedeniyle bölgede seyreden gemiler önlemlerini artırdı.
TİTANİC FACİASI YAŞANMIŞTI
Kendi döneminin en büyük transatlantik yolcu gemisi olan Titanik, 1912'de aynı yerde bir buz dağına çarparak sulara gömülmüş, bin 500 kişinin hayatını kaybetttiği kaza, barış döneminde yaşanan en büyük gemicilik facialarından biri olarak tarihe geçmişti.
Sosyal medya fenomeni Danla Biliç eski sevgilisi tarafından darp edildi; KADES'ten yardım istedi
Ailesi dua istemişti! Model Lucy Markovic, 27 yaşında vefat etti
Hem kaza geçirdi hem hastanelik oldu! İrem Derici haftalar sonra geri dönüyor
Sessizce evlendiler! Berdan Mardini’nin taze eşinin yaşı ve mesleği ortaya çıktı
Berrak Tüzünataç'ın fiziğinin sırrı ortaya çıktı