Diğer Sporlar Filenin Sultanları tarih yazıyor
Paylaş
Filenin Sultanları tarih yazıyor

Filenin Sultanları kazandığı başarılarla adeta tarih yazıyor. Takım sporlarındaki en başarılı branşımız olan kadın voleybolu, Cumhuriyetin 100. Yılı’nda göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. A Milli Takım seviyesindeki 7. kupasını 2023 Avrupa Şampiyonası’nda kazanan Türkiye, kulüpler bazında da Avrupa kupalarına adeta ambargo koydu. Son 12 yılda 24 kupa kazanan kulüplerimiz, önümüzdeki sezon da tüm kupaların favorisi.

1 NUMARAYA YÜKSELDİK

Haberin Devamı

Türkiye’nin takım sporlarında tartışmasız en başarılı branşı olan kadın voleybolu uluslararası alanda kazandığı başarılarla milletçe göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. 2023 yılı içinde katıldığı turnuvalarda önce FiVB Milletler Ligi şampiyonluğuna ulaşarak dünya klasmanında 1 numaraya yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, daha sonra Avrupa Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Böylelikle Türkiye’nin kadın voleybolunda kazandığı uluslararası şampiyonlukların sayısı 31’e yükseldi. Bu kupaların 7’si A Milli Takım, 24’ü kulüpler seviyesinde geldi.

TÜM KUPALARIN FAVORİSİYİZ

A milli takımlar bazında ilk kupasına 1992 Balkan Şampiyonası’nda ulaşan Türk kadın voleybol kulüplerimiz son 12 yılda uluslararası kupalara adeta ambargo koydu. Avrupa’nın 1 numaralı kupası CEV Şampiyonlar Ligi’nde 8 kez mutlu sona ulaşan kadın voleybol takımlarımız, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 7, CEV Kupası’nda 5, CEV Challenge Kupası’nda da 4 şampiyonluk kazandı. Güçlü kadrolarını koruyan kadın takımlarımız önümüzdeki sezon da tüm kupalarda favori konumunda.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM HOCASI DANİELE SANTARELLİ:
‘MAÇ ESNASINDA BAZEN KÖTÜ ŞEYLER SÖYLEYEBİLİYORUZ’

Orta oyuncu Zehra Güneş’in, maç sırasında kutlama anında başantrenör Daniele Santarelli’nin sırtına vurduğu görüntü hakkında, “Maç esnasında neler yaptığımızı biz de bilmiyoruz. Bağırabiliyoruz, bazen kötü şeyler söyleyebiliyoruz. Takım içinde şiddete uğradığım bilinçaltıma işlemiş sanırım (gülerek). Bu ilk kez değildi aslında. Benim için duydukları sevgi, samimiyet olarak da görülebilir. Ama ben güçlüyüm, daha fazlasını da yapabilirler” dedi.

‘BENİM İÇİN BU YAZ MÜKEMMEL OLDU’

Santarelli, “Takım iletişimini sağlamak önemli. Yeni gelmiş biri olarak yazın başında her oyuncunun kişiliğini tanıdıkça bu birlikteliğin çok önemli olacağını anladım. Bu takımın hem iyi oynarken hem de coşkulu şekilde beraber olması açısından bu atmosferin taşınabilmesi elbette kolay değil. Benim için bu yaz mükemmel oldu” dedi.

 

EDA ERDEM DÜNDAR HEYKELİ DİKİLSİN Mİ?

Fenerbahçe ve A Milli Takım’ın kaptanı Eda Erdem Dündar, şampiyonlukla ilgili olarak, “Bulutların üstünde yaşıyor gibi hissediyorum. Turnuvadan döndükten sonra yaptığımızın çok önemli olduğunu anladım. Tüm Türkiye’nin bizim hakkımızda güzel şeyler söylüyor oluşu başarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyorum. Tadını çıkarmaya çalışıyorum” diyerek sevincini dile getirdi. Heykelinin dikilmesi konusundaki görüş ve yorumlar için de Eda Erdem, “Heykel konusunda sürekli yorumlar yapılıyor ancak benim bu konu hakkında bir şey söylemem doğru olmaz. Taraftarlarımız ya da kulübümün bu konuda bir düşüncesi varsa da tabii her sporcunun hayalidir diye düşünüyorum” diyerek bu konuda açık kapı bıraktı.

Haberin Devamı