Diğer Sporlar Sıradaki gelsin
Paylaş
Sıradaki gelsin

Önce Milletler Ligi'nde şampiyon olup dünyanın bir numarası oldular. Sonra Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez kupayı kaldırdılar. Filenin Sultanları şimdi yeni bir başarıya daha imza atmak için kolları sıvıyor. Hedef; olimpiyat şampiyonluğu...

Brüksel'de tarih yazarak Avrupa Şampiyonu olan milli gururumuz Filenin Sultanları dün sabah yurda döndü ve çiçeklerle karşılandı. Milliler, sadece birkaç gün dinlendikten sonra yeni ve zorlu bir turnuva için yeniden mesaiye başlayacak. Japonya'da 16-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak olimpiyat elemelerine katılacak olan Filenin Sultanları grubunda ilk ikiye girip 2024 Paris Olimpiyatı'nda yer almak istiyor. Elbette amaç, olimpiyat şampiyonu olarak Türkiye tarihinde takım sporlarında en büyük başarıya imza atmak.

Haberin Devamı

ŞİMDİ SIRA OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU’NDA

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ karşılama töreni sırasında sevincini tarif edecek kelime bulmakta zorlandığını söyledi. Başkan Üstündağ, “Voleybol bu ülkeye tarihinde ilkleri yaşatıyor. Almadığmız tek bir kupa kaldı, o da olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah bu takım olimpiyatta da derece alacak. Bu ülkenin gururu olduysak ne mutlu takımıma. Bu ülkeye inanılmaz bir tablo yaşattık. Bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Kulüplerimizin, antrenörlerimizin camiamızın büyük payları var” diye konuştu.

HAYATIMIZIN EN İYİ YAZI

Takım kaptanı Eda Erdem, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında çok iyi bir sezonda 2. şampiyonlukla ülkeye döndüklerini dile getirdi. Eda, “Tarif edilmez duygular içindeyim. Türkiye arkamızda birleşti, tarih yazan takımın bir parçası olduğum için mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oyuncularımızın olimpiyat madalyası kazanacaklarına dair inançları tam. Kaptan Eda Erdem Dündar, "Tarih yazan bir ekibin parçası olduğum için çok mutluyum. Ülkemizi birleştirdiğimizi, dev ekranlarda insanların bizleri desteklediğini görmek inanılmaz güç veriyor. Şimdi hedefimiz olimpiyatlara katılmak" dedi. Takımın hocası Daniele Santarelli ise "İlk geldiğimde oyuncularıma 'Bu, hayatınızın en iyi yazı olabilir' demiştim. Başarıyı birkaç gün kutlayacağız sonra yeni hedefimiz için yola çıkacağız" diye konuştu.

BU ÜLKEYİ GURURLANDIRDIK

A Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Santarelli, Türkiye’ye döndüklerinde “Harika bir gün bizim için. İki saat uyuduk ama bu muhteşem gün için çok mutluyum. Harika bir yaz oluyor. Takımımın ve herkesin yaptığı işten çok mutluyum. Bu ülkeyi gururlandırabildiğimiz için çok mutluyuz. Umarız ileriki günlerde de aynı şekilde gururlanmaya devam edebiliriz” dedi.

’ERİK DALI’NIN USTASI OLDU

Milletler Ligi'ni ve Avrupa Şampiyonası'nı kazandıktan sonra oyuncularla birlikte 'Erik Dalı' eşliğinde oynayan İtalyan hoca Santarelli artık bu konuda usta oldu. Santarelli, "Kendimi bir Türk gibi hissediyorum. Erik Dalı'nı ilk yaptığımda acemiydim. Şimdi daha iyi oynadım" dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL KADINLARA ÇOK ÖZEL ANONS

Filenin Sultanları’nı taşıyan uçağın pilotu duygusal bir anons ile şampiyonları kutladı. Pilot “Çok önemli konuklarımız var. Dün yine bayrağımızı gururla dalgalandırarak, cumhuriyetimizin 100. yılında tüm Türkiye’yi sevince boğan, Türk kadının gücünü tüm dünyaya gösteren, Avrupa şampiyonu olan kadın milli voleybol takımımız bizlerle birlikte” ifadeleri uçaktaki yolculardan da büyük alkış aldı. Kaptan pilot anonsunu, “Mücadeleniz, başarılarınız ile 85 milyonu gururlandırdınız. Bize tarifi zor bu güzel duyguları yaşatan oyuncularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve İstiklal marşımızı mutluluk gözyaşlarıyla okumamızı sağladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz” sözleriyle noktaladı.

İSTANBUL’UN ŞUBESİ BRÜKSEL’DE ZAFER

Voleyboldaki şampiyonluğumuz dünyada büyük yankı uyandırdı. Volleynews, “İstanbul’un bir şubesi gibi görünen Brüksel’de 2.5 saatten fazla süren yorucu mücadelenin beşinci setinde sevinç patlaması yaşandı” yorumu yaptı. Worldofvolley, “Heyecan dolu final maçında Türkiye, Brüksel’de Sırbistan’a karşı muhteşem bir galibiyet elde etti” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL TÖREN DÜZENLENDİ

Ay-Yıldızlı ekip için havalimanı çıkışında da coşkulu bir karşılama töreni düzenlendi. Törene; Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, sporcuların aileleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Çiçekler ve bando eşliğindeki karşılama törenine vatandaşlar da katıldı. (Sezer AFŞAR-Ali DANAŞ/DHA)

DÜELLO VARGAS’IN

Globo ise, “İtalyan başantrenör Daniele Santarelli’nin komutası altında şu ana kadar Türkiye neredeyse mükemmel bir sezona devam ediyor” ifadesini kullandı. Haberde “Maçı Boskovic 37, Vargas 41 sayıyla bitirdi. Düelloyu Vargas kazandı” yorumu da yer aldı.

VARGAS’IN HİKAYESİ BİR FİLM GİBİ

Sırbistan’ı yenip şampiyonluğa ulaştığımız finalin en değerli oyuncusu Melissa Vargas seçildi. Finalde 41 sayı atan Vargas’ın hayat hikayesi de film gibi. Çekya ekibi Agel Prostojov’da oynarken sakatlandı, tedavi için ülkesi Küba’ya gittiğinde devlet koşullarını beğenmediği, ülkesine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl spordan men aldı. Sonra İsviçre kulübü Volero Zürih’e sığınmacı statüsü ile transfer oldu. Sonra Sırbistan vatandaşlığına geçti, FIVB, Küba’nın izni olmadığı için Milli Takım’da oynamasına izin vermedi. 2018-2021 arasında Fenerbahçe forması giyen Vargas, 2020’de Türk vatandaşı oldu. Yarım sezon Çin’de kendini geliştirdi. 1.94 metre boyundaki Vargas 23 yıllık ömrüne neler sığdırdı neler!

Haberin Devamı

ERKEK KARDEŞİ VARSA GELSİN

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Melissa Vargas’tan övgüyle bahsetti. Alman hoca, “Belki erkek kardeşi vardır. Özellikle hücumda oynayacak bir kardeşi Avrupa Şampiyonası’nda şansımızı yükseltir” diyerek Vargas gibi bir oyuncuya futbolda da ihtiyaç olduğunu söyledi.

24 YIL SONRA İLK DUBLE

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Filenin Sultanları, voleybol tarihinde benzeri az görülen bir başarıya da imza atmış oldu. Milli Takımımız, 1999’dan sonra ilk kez Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası dublesi yapan ilk takım oldu.

15

Avrupa’nın en büyüğü olarak bize gurur yaşatan Filenin Sultanları turnuvadaki 9 maçı da kazandı. Milletler Ligi’ndeki son 6 maçtan galip ayrılan Sultanlar, yenilmezlik serisini 15’e çıkardı.