Spor Dörtlü final şölenine hazır olun

Dörtlü final şölenine hazır olun

Paylaş
Dörtlü final şölenine hazır olun

Şampiyonluk yarışında Galatasaray son 4 haftaya 4 puan avantajla giriyor. Fenerbahçe de Beşiktaş’ı yenerek, “Son maça kadar devam” mesajı verdi. Şampiyon kim olursa olsun futbolseverler Dörtlü Final tadında bir futbol şöleni izleyecek.

ASLAN’DA ÖZ GÜVEN FENER’DE UMUT VAR

Haberin Devamı

Galatasaray, görkemli Adana Demirspor galibiyetiyle şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Cim Bom, 2 hafta sonraki Fenerbahçe derbisine 4 puan önde çıkabilir mi?

ŞORAY UZUN: Galatasaray yıldızlarıyla kazandı. Skor aldatmasın; Muslera ikisi karşı karşıya sekiz gol pozisyonunu kurtarmasaydı şimdi başka şeyler konuşuyor olacaktık. Sezonun en zor maçlarından biriydi. Ziyech kilidi açtı, dayı sıfırdan attı, İcardi işi bitirdi. Sivasspor çok formda. Fenerbahçe’ye attığı çelme ortada. Puan farkını konuşmamız için bu maçın sonucunu beklemek lazım.

COŞKUN TÜRK: İlk yarısında zorlandığı, maç içinde Muslera’nın önemli pozisyonlar kurtardığı Galatasaray, zor görünen Adana deplasmanından net skorla galip ayrıldı. Bu tip maçlarda alınan böyle sonuçlar öz güveni tavan yaptırıyor. Şimdi üst üste hedefi olan Sivas (Avrupa’yı kovalıyor) ve Karagümrük (kümede kalma savaşı veriyor) ile oynayacak.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Galatasaray’ın bir maç yenilme hakkı var. Derbiyi bir kenara bırakırsak diğer maçları kazanacak gücü, morali, golcüleri var. Ben şimdiden bir ŞAMPİ yazayım.

MUSLERA İSTEDİĞİ KADAR OYNAYABİLİR

Muslera 17. kez kalesini gole kapattı. Haziran ayında 38 yaşına girecek Uruguaylı kaleci ile devam edilecek olması doğru bir karar mı? 

ŞORAY UZUN: Kesinlikle doğru bir karar. Zaten Muslera futbolu bırakmıyor ki. Uruguay’a dönmek gibi bir niyeti vardı ama Türkiye de artık onun ülkesi. Muslera’nın ‘istediği kadar’ oynama hakkı olduğunu düşünüyorum.

COŞKUN TÜRK: Reflekslerinde bir sorun olmadığı sürece yaşın ilerlemesi kaleci için tecrübe açısından avantaj. Muslera’yı gördükten sonra tartışmasız doğru karar diyebiliriz.

FAİK GÜRSES: Şöyle geriye giderek Galatasaray’ın kalecilerine baktım. Turgay Şeren, Nihat, Kajganic, Taffarel. Özetle en iyi 1 numaralarla oynamışlar. Muslera’nın 1’inin yanına bir de 0 koyuyorum ediyor 10. En kötü karşılaşmasında net 5-6 kurtarışla maçı çeviriyor. Son dönemlerdeki şampiyonluklarda yüzde 60 katkısı var. Yaşı beni ilgilendirmiyor. Üstelik 40 bile değil. Devam kararı yerinde.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL’IN DENGESİ BOZULMUŞ

Beşiktaş’ı 2-1 yendiler ama Fener’de İsmail Kartal tartışılıyor. 25’te 10 kişi kalmış takıma karşı sakatlanan İsmail’in yerine Krunic’i almak için defans kurgusunu da bozması ne ifade ediyor?

COŞKUN TÜRK: Nerde sezon başındaki saldıran, ısıran Fenerbahçe nerde şimdi önde olduğu zamanlarda bir an önce maçın bitmesini isteyen ve stres yaşayan Fenerbahçe. Kalan 4 maçta sezon başına dönebilirse (görünen çok zor) 4’te 4 yaparlar. Ancak bu görüntü ve İsmail Kartal’ın son maçta deyim yerindeyse yaptığı saçma değişiklikle dağıldığını (!) düşünürsek bir mucize lazım.

FAİK GÜRSES: İsmail Kartal’ın kafası o kadar karışık ki, neredeyse 9 yabancı ile devam edecekti. Son anda fark edip savunma kurgusunu bozdu. Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü ateşten gömlektir. Hadi ilkinde anlamadın. İkincisinde bu kadar lüks takımı yönetmen lazımdı. O da şimdilik olmadı.

ŞORAY UZUN: İsmail Kartal, hemen her teknik direktörün yaptığı gibi; ‘siz bilmiyorsunuz ama benim yaptığım doğru’ demek istiyor. Bazen teknik direktörler eleştirilen futbolcuları özellikle oynatır. Örneğin Fatih Terim bunu yapardı. Formsuz ya da şanssız futbolcuyu oyuna alır ya da sahada tutardı. Ama bunu Burak Yılmaz’la, bazen Sneijder bazen de Selçuk İnan ile yapardı. Krunic ile de bu yapılmaz ki! Tamam İsmail Kartal, siz bizden daha iyi biliyorsunuz ama bu iş Kruniç’le olmaz. Kalan maçlarda Mert Hakan’ı kazanmaya çalışın. O sizi Kruniç gibi mahcup etmeyecektir.

Haberin Devamı

KUPA HER ŞEYİ AFFETTİRİR

Fenerli futbolcular, “Pes etmeyiz” diyor ama sosyal medyada taraftarın şampiyonluğa inancı az. Şampiyon olsun veya olmasın İsmail Kartal, Fener’de devam eder mi, etmeli mi?

COŞKUN TÜRK: Şampiyonluk her türlü olumsuzluğu bir anda alır götürür. Başarıyı herkes sahiplenmeye kalkar. O havada yönetim nasıl düşünür kestirmek zor. Ayrıca Kartal’dan önce Ali Koç’un yeni sezonda olup olmayacağı belli değil. Başka bir başkan gelirse Kartal’ın kalacağını düşünmüyorum.

FAİK GÜRSES: İsmail Kartal boynuna ilmiği geçirip sehpaya çıktı ve tekmeledi. Onla bağdaşmayacak oyuncu değişiklikleri ile önce Olympiakos, sonra da Sivasspor maçını elleriyle verdi.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Ben bu soruya bir yanıt verip Fenerbahçe’nin teknik direktörüne saygısızlık etmek istemem. Kamuoyunda genel kanı; devam etmemesi yönünde. Tabii ki bu konuda karar Fenerbahçe yönetiminin.

FUTBOLCU ÇÖP PEKİ YÖNETİCİLER NEDİR?

Beşiktaş’ta Samet Aybaba gibi takımın eski sporcuları da kadro için “Çöp” ifadesini kullanıyor. Yeni hoca gelecek ama kadro tepeden tırnağa değişmeli mi?

FAİK GÜRSES: Esas önemli hadise bu kadroyu boşaltırken sözleşmeli veya mukavelesi sona eren oyunculara kimin talip olacağı? 2-3 isim hariç bu kadrodan para verip kimseyi almazlar. Hadi bedavaya verdiniz, kadroyu da boşalttınız diyelim. En az üst düzey ve şampiyonluğa oynayacak bir kadro yapılanması için 50 milyon euroluk bir harcama yapmanız gerekecek.

COŞKUN TÜRK: Milyon eurolar alan futbolcular için ‘çöp’ ifadesini kullanmak trajikomikten öte. Yeni hoca doğal olarak çok transfer isteyecektir, ancak mali yapı buna uygun mu? Hiç sanmıyorum.

ŞORAY UZUN: Titri ne olursa olsun, eski ya da yeni, bir futbolcunun meslektaşlarına ‘çöp’ demesi kabul edilebilir bir şey değil. Teknik direktör seçimlerinizin, tarzınızın, yetkiyi kullanma şeklinizin, krizi yönetememe şeklinizin çöp olmadığını kim söyleyebilir? Kadronun tamamen değişmesi ihtimal dışı.

BEŞİKTAŞ HEDEFLERİNE ULAŞACAK KALİTEDE

Kartal kupayı alamaz, ligde de ilk 4 içine giremezse Avrupa’da olmayacak. Ligi ilk 4 içinde bitirebilir mi Kupayı alabilir mi?

FAİK GÜRSES: Soru kolay, yanıtı zor. Başka bir Beşiktaş olsaydı ‘Her şeyi yapar Avrupa’ya çıkar’ derdim. Bu takım antrenman sonrası Ümraniye’den eve zor gidiyor.

COŞKUN TÜRK: Berbat sezona rağmen kadrosunda kaliteli ve tecrübeli futbolcuları var Beşiktaş’ın. Kupa, Avrupa için en kısa yoldu, ligde son 4 hafta olmasına rağmen yine öyle. İyi motive olurlarsa kupanın en büyük adayı. Lig 4’üncülüğü de çok uzak bir hedef değil.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş’ın ligi 4. sırada bitirebileceğine inanıyorum. Kupa maçları kolay geçmeyecektir. Final dahil (eğer çıkabilirse) sadece iki maç var. Rakipler de doğal olarak bu kupayı çok istiyor. Tek maçlar her takım için zordur. Yine de Beşiktaş Beşiktaştır ve kupanın doğal favorisidir. Yetkililer(!) gölge etmezse böyle bir ihtimal var.

TRABZON’UN FUTBOLU KARADENİZ GİBİ

2-0 geriye düşen Trabzonspor mu eleştirmeli, müthiş geri dönüşe imza atan mı? Bu iniş çıkışların nedeni nedir?

FAİK GÜRSES: Bu iniş ve çıkışları bence bir doktor izah etmeli. Hocası da anlatamıyor. Yeniliyor, ‘İyi şeyler yaptık’ diyor. Yeniyor ‘Artık doğru yolu bulduk’ diyor. Ertesi hafta ya yeniliyor, ya da berabere kalıyor. Anlaşılmaz, sağlıksız bir durum söz konusu. Üçüncülük için avantajı büyük. Kupadaki kısır sonuç tehlike arz edebilir.

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor sezonu tarihinin en istikrarsız sezonlarından biri olarak tamamlayacak. Bazen çok kötü bazen de çok etkili futbol oynadılar. Son haftalar böyle geçecek. Kupada ise varını yoğunu ortaya koyacak. Camia kupa serüveni bittikten sonra yeni sezonu sabırsızlıkla bekleyecek.

ŞORAY UZUN: Trabzonspor’un yaptığı tam ‘Karadeniz işi’. Kolayı zor, zoru kolay yapar. Bir de meşhur inadı var tabii. Gönül verenler Trabzonspor’u böyle görmek istiyor. Pes etmeyen, sonucu kabul etmeyen ve sonuna kadar çaba harcayan. Unutulmasın ki bir boksör yere düştüğünde değil, ayağa kalkamadığında kaybeder. Trabzonspor’a kızacak bir şey yok. Gücü ölçüsünde mücadele ediyor. Afrika Kupası ve Onuachu’nun uzun süren sakatlığı bu sezon Trabzonspor için büyük şanssızlık oldu.