Spor Fırtına kupaya sarıldı

Fırtına kupaya sarıldı

Paylaş
Fırtına kupaya sarıldı

Trabzonspor, Enis Destan’ın 44’te kırmızı kart gördüğü maçta Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup etti. Fırtına, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Karagümrük’ü Visca, Denswill ve Fountas ile geçti.

Trabzonspor uzatmalarla birlikte yaklaşık 55 dakika 10 kişi oynadığı maçta Fatih Karagümrük’ü 3-2 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nda final yolunda avantaj sağladı. 15’te sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine giren Visca’nın şutunda top Sirigu’nun sağından ağlara gitti: 1-0. Karagümrük 22’de cevap verdi. Rohden’in pasında Mendes topu filelere gönderdi: 1-1. Trabzonspor, Mendy’nin penaltı noktasına getirip, ortaladığı topa Denswill gelişine vurdu, kaleci Sirigu gole engel olamadı: 2-1.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Trabzon ikinci yarıya golle başladı. 49’da Visca’nın getirdiği topu Fountas güzel bir şutla ağlara yolladı: 3-1. Top Menuer’den sekti, Güven’in önüne düştü. Bu oyuncunun 52’deki şutu yan ağlarda kaldı. 70’te Nazım’ın ortasına Markao’nun kafa vuruşu auta gitti. 80’de Can’ın ortasına Markao röveşata yapmak istedi. Boşta kalan topu Paoletti ağlara yolladı: 3-2.

AVANTAJI ELDE ETTİK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Uzun süre 10 kişi olmamıza rağmen ilk maçı kazanarak rövanş için avantaj elde ettik. Hedefimiz bu kupayı almak ve rövanşta turu geçip finale kalacağımızı düşünüyorum” dedi. Oyuncularını olağanüstü mücadeleleri için kutlayan Avcı şunları söyledi: “Farklı kazanabilirdik. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Taraftarımızın bizi her şartta desteklemeye devam etmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

YUMRUĞU ATTI KIRMIZIYI GÖRDÜ

Trabzonspor 44’te 10 kişi kaldı. Fırtına atağa kalkarken Enis Destan ile Ceccherini ikili mücadeleye girdi. İtalyan oyuncudan kurtulmak isteyen Enis, rakibinin karnına yumruk attı. Hakem önce pozisyonu görmedi, sarı kart gösterdi. VAR’da görüntüleri izleyen hakem Ali Şansalan kırmızı kartını çıkardı.

ENİS ÖZÜR DİLEDİ

Enis Destan, sosyal medya hesabından, “Yapmamam gereken bir hata yaparak takımı eksik bıraktığım için özür diliyorum. Rakip futbolcu arkadaşımdan da tüm samimiyetimle özür diliyorum” dedi.

FOUNTAS SAKATLANDI

Trabzonspor’un 3. golünü atan Fountas 58’de yaşadığı kasık sakatlığı nedeniyle oyundan alındı. Fountas’ın durumunun bugün netleşeceği öğrenildi.

RÖVANŞ 8 MAYIS’TA

Trabzonspor, 8 Mayıs’ta İstanbul’da Fatih Karagümrük ile rövanşa çıkacak. Turu geçen takım Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş- Ankaragücü eşleşmesinin tur atlayanı ile finalde karşılaşacak.

ŞAMPİYONA PLAKET

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig ve Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) Türkiye Kupası’nda şampiyon olan Espor Takımına plaket verdi. Plaket törenine Espor Takımı kaptanı Mert Altıntop, ikinci oyuncu Arda Elbir ve Espor Menajeri İbrahim Bahar katıldı. Başkan Ertuğrul Doğan, Süper Kupa’da son 4’e kalan kaptan Mert Altıntop’a başarılar diledi.

Haberin Devamı