Spor Macarlara karşı şansımız tutmuyor

Macarlara karşı şansımız tutmuyor

Paylaş
Macarlara karşı şansımız tutmuyor

A Milli Futbol Takımımız bu akşam deplasmanda Macaristan'a konuk olacak. Tarihte 16 kere karşılaştığımız Macarlara karşı şansımız tutmuyor.

Burak Özdemir / Posta.com.tr 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılamaya hak kazanan A Milli Futbol Takımımız, turnuva öncesi liglere verilen arada iki hazırlık maçı oynayacak. Ay-yıldızlılar ilk olarak bu akşam deplasmanda Macaristan'a konuk olacak.

Haberin Devamı

MONTELLA'DAN SÜRPRİZ KADRO

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi test niteliğini taşıyan karşılaşmaya Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın sürpriz bir ilk 11 ile çıkması bekleniyor.

TÜRKİYE: Mert, Zeki, Samet, Merih, Cenk, İsmail, Salih, Hakan, Barış Alper, Kenan, Enes.

MACARLARA ŞANSIMIZ TUTMUYOR

A Milli Futbol Takımımız, Macaristan ile şimdiye kadar toplamda 16 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 10'unu Macarlar kazanırken, ikisi beraberlikle dördü ise Ay-yıldızlı ekibimizin galibiyetiyle sona erdi.

Deplasmandaki maçlarda ise Macaristan'ın ezici bir üstünlüğü var. Macaristan'ın ev sahibi olduğu sekiz karşılaşmanın altınısı Macarlar, birini Türkiye kazandı. Bir maçta berabere bitti.

Macaristan'ı deplasmanda sadece 2006 yılında Tuncay Şanlı'nın 39. dakikada attığı golle mağlup etmeyi başarmıştık.

Haberin Devamı

SON MAÇTA DA KAYBETTİK

İki takım en son 18 Kasım 2020'de Uluslar Ligi grup maçında karşılaştı. Puskas Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 57. dakikada David Siger ve 90. dakikada Kevin Varga'nın attığı gollerle 2-0 kazandı.