Spor Rekorları kıra kıra gidiyorlar şampiyonluğa

Rekorları kıra kıra gidiyorlar şampiyonluğa

Paylaş
Rekorları kıra kıra gidiyorlar şampiyonluğa

Uzun yıllar unutulmayacak bir sezon izliyoruz. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe tarihi rekorlar kırarak hata yapmıyor. Bazen zorlanıyorlar ama son haftalarda müthiş bir yarışa girdiler ve derbiye kadar da devam edecek gibi görünüyor.

Çok zor denilen Alanya deplasmanında kolay kazanıldı. Galatasaray hedefe emin adımlarla ilerliyor, hata yapmıyor. Kalan maçlar da hesaba katılırsa şampiyonluk oranı nedir?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Görünen o ki; şampiyonluk düğümü Rams Park’ta çözülecek. İki takımın da vazgeçmeye, bırakmaya niyeti yok. Milli ara sonrası bir maçlık durgunluk bir Galatasaray klasiği oldu neredeyse. Alanya maçında o durgunluğu atmış göründü ama maçı kazandıran Okan Buruk’un oyuna müdahalesi oldu. Okan Buruk’un yaptığı değişiklikler galibiyeti getirdi.

COŞKUN TÜRK: İlk yarısında vasatı aşamadığı maçın ikinci yarısında coşan Galatasaray zorlu virajı çok kolay döndü. Kalan maçlar derbi hariç nispeten kolay görünüyor, ancak düşme hattındaki takımların can havliyle oynayacağı da unutulmamalı.

FAİK GÜRSES: İki takımın maçından çıkacak sonuç şampiyonu belirler. Kimse puan kaybetmez. Korku maçı olur. Sonunda kazanırlar.

Haberin Devamı

FİYATINI BULANI HEMEN SATMALI

Alanya maçının yıldızı Barış Alper oldu. Barış’taki gelişim, bunda Okan Buruk’un katkısı ve Avrupa’ya transfer şansı hakkında ne düşünüyorsunuz?

ŞORAY UZUN: Bazı transferler zamanında yapılmalı. Yoksa gazı kaçıyor. Buna en iyi örnek; Abdülkadir Ömür. Manchester City, Abdülkadir’e tam 23 milyon euro önermişti de Ahmet Ağaoğlu vermemişti. Sonradan 4.5 milyona Hull City’ye gitti. Geçen sene Nelsson’a gelen teklifler kabul görmemişti. Sonra yedek kaldı. Neyse ki şimdi oynuyor da piyasasını doğrulttu. Sen de parlayan bir futbolcu fiyatını bulduğu zaman satacaksın. Sonra bir bakmışsın elde kalmış.

COŞKUN TÜRK: Barış Alper bu sezon Galatasaray’ın en etkili isimlerinden biri. Müthiş hırslı, kuvvetli ve disiplinli bir futbolcu. Milli Takım için de önemli bir isim konumuna geldi.

FAİK GÜRSES: Barış gider. Başka güzel adamlar gelir. Avrupa’da Barış rüzgarları estirecek yegane adam Barış’tır. Bırakın gitsin.

KARTAL’IN HATASINI OYUNCULAR KAPATIYOR

Fenerbahçe’de yine İsmail Kartal’ın kadro seçimi ve maç taktiği çok konuşuldu. Karagümrük önünde son dakikalarda ölüp ölüp dirildi Fener. Bu stres ile kalan haftalarda sıkıntı yaşanır mı? Perşembe günü Olympiakos maçı nasıl geçer?

COŞKUN TÜRK: Kartal ile Fenerbahçe maalesef kötü bir gelenek başlattı. İlk yarılarda kötü, ikinci yarılarda maçı koparıyor. Böyle devam etmez. Futbolcuların maç başından itibaren öz güvenli oynaması gerekiyor. Bunun için takımın maça çok iyi hazırlanması ve ideal 11’le sahaya çıkması şart.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: İsmail hoca, çok sakat var diyor. Sorun sağlık ekibinde o zaman. Niye iyileşemiyorlar? Bence hoca hemen sağlık ekibini taça atsın. Olimpiyakos maçı başka bir oyun olur. Fenerbahçe kazanır ve tur atlar.

ŞORAY UZUN: Fenerbahçe deplasmanda kazanma rekoru kırdı. Geriye düştüğü yedi maçı kazandı. Bunları İsmail Kartal yönetiminde başardı. Fenerbahçe’de iki maçtır oyuncular olaya el koymuşlar bence. Öyle kulübeye falan baktıklarını zannetmiyorum. Sahaya takım olarak bir karakter koyuyorlar. Tabii taraftar İsmail Kartal’ın yaptığı değişikliklere gerek kalmadan bir maça başlamasını arzu ediyor. Sonradan aldığı oyuncularla maça başlasa sorun çözülecek sanki. Olympiakos maçının favorisi açık ara Fenerbahçedir.

YABANCI VAR FAYDALI OLDU

Şampiyonluğu ve düşme hattını ilgilendiren maçlara yabancı VAR hakemi uygulaması başladı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Yabancı VAR hakemi uygulaması ilk haftaya bakıldığında olumlu gibi duruyor. Verdikleri kararlarla yanlışları düzelttiler. Görüşüm Türk hakemleri de bunu rahatlıkla yapar. Yeter ki güven duyulan hakem olsunlar.

FAİK GÜRSES: Çok geç kalındı. Portekizli VAR’lar, bugüne kadar çözüme ulaşamayan kararlar verecek. Çok beklendi ve iyi olmadı.

ŞORAY UZUN: Kendi payıma ilk etapta bu uygulamaya hafiften bir gıcık oldum ama sonuç olumlu oldu sanki. Her şeyden önce haddinden fazla gergin olan ortam bir rahatladı. En geç üç haftaya düşme hattı şekillenir. Şampiyonluk maçlarında hakemlik bir durum beklemiyorum. Ecnebi kaynaklı VAR’ın ilk hafta performansı da gayet iyiydi. Umarız böyle devam eder. Umarız seneye bu uygulamaya ihtiyaç duymayız. Şimdilik el elin eşeğini türkü çığırarak aramıyor.

DERBİYE KADAR PUAN KAYBETMEZLER

Fenerbahçe, Beşiktaş dahil zorlu maçlar oynayacak. Üstelik rahat da kazanamıyor. Bu görüntü ile Galatasaray maçına şampiyonluk şansı devam ederek çıkabilir mi, çıkarsa sonuç ne olur?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Derbiye kadar puan kaybı yaşamazsa o maç her iki takım için de sezonun maçı olur. Kısacası o maç için bugünden konuşmak yanlış diye düşünüyorum.

FAİK GÜRSES: İşte gerçek budur. Fenerbahçe veya Galatasaray bu final sayılabilecek maça kadar kaybetmez. TFF bu yüzden VAR’ı yabancı ile sıvadı.

ŞORAY UZUN: Görüntü Rams Park’taki randevuya kadar böyle gidecek. Arada bir Beşiktaş maçı var ama o maç Fenerbahçe’nin kendi evinde. Taraftarın desteği büyük olacak. Beşiktaş’ın da formda olduğunu söyleyemeyiz. Kalan altı maç için kimin zorlukla, kimin rahatlıkla kazandığı çok önemli değil. Önemli olan üç puan. İster geriden gel, ister yanlış kadroyla çık, istersen de 1-0 kazan. Önemli olan üç puan. İki takımın da kalan tüm maçlarını kazanmaları halinde şampiyon olacağı gerçeği var.

SANTOS İLE OLMAZDI OLMAYACAĞI BELLİYDİ

Beşiktaş’ta beklenen oldu, Santos gitti. Kupa ve lig üçüncülüğü hedefi varken gönderilmesi doğru mu? Serdar Topraktepe ile de bu hedeflere ulaşılır mı?

FAİK GÜRSES: Zaten Beşiktaş’ın hocası değildi, olamazdı. 96 gün boşa kürek çekti Beşiktaş. Prestij kaybı, küsen taraftar ve kariyer zedelenmesine uğradı takım. Serdar Topraktepe bu işi iyi yaparken manasız bir şekilde Santos getirildi ve yönetim de bu krizin doğmasında baş suçlu oldu. 39 milyon Euro’luk bir borç da Arat yönetiminin bir başka yanlışıydı. Şimdi alınan futbolcuları 5 milyona satışa koy bakalım alan çıkar mı? Yazık. Her gelen Beşiktaş’ın borcuna bir başka yanlışla imza atıyor.

COŞKUN TÜRK: Santos ile olmayacağı belliydi. Olmayacak bir teknik direktörle devam etmek yanlıştı, doğrusu yapıldı. Serdar Topraktepe ile de bu sezonun hedeflerine ulaşılabilir.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş’ın lig üçüncülüğü ve kupa hedefi devam ediyor. Santos’un Beşiktaş’a bir şey kattığını söyleyemeyiz. Serdar Topraktepe ile başarı ihtimali var. Kulübe değişikliğinin etkisini Ankaragücü maçında göreceğimizi düşünüyorum. İp Şenol Güneş sonrası maalesef koptu. Sonra başkan değişikliği. Şimdi top futbolcularda. Sahaya çıkıp Beşiktaş gibi oynayacaklar. Yoksa aynı durum devam edecek. Lig sonunda ‘keşke Serdar Topraktepe hiç değişmeseydi’ denme ihtimalini yüksek görüyorum.

TRABZON BİR TÜRLÜ İSTİKRAR BULAMADI

Trabzonspor için sadece kupa var. Evde Sivas yenilgisi nasıl değerlendirilir? Bu kadar istikrarsız sonuçlar alınırken ‘Kupaya odaklandık’ demek ne kadar gerçekçi?

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor bu sezonu böyle tamamlayacak. Taraftarı da bunu biliyor ve çok da önemsemiyor. ‘Kupaya odaklandık’ demek gerçekçi bir yaklaşım. Oraya daha çok motive olacakları kesin. 

FAİK GÜRSES: İstikrarsızlık devam ediyor. Karadeniz ekibinin bir kopyası da İstanbul’da var. İçerde,dışarda farklı bir takım izliyoruz. Kupaya odaklandık bu yüzden pek gerçekçi gelmiyor.

ŞORAY UZUN: Trabzonspor için ‘hep iyi oynadı ve kaybetti yılı’ oldu. Gol yollarında bir iyi bir kötü. Böyle olunca da istikrar sağlanamadı. İşin ilginci; bu kadar başarısız geçen bir sezonda bile hala üçüncü sırada. Bu sezon şampiyonluk yolundaki iki takım ve diğerleri arasındaki makas çok erken açıldı. Türkiye Kupası her şeyi unutturur.