Spor Sivas'tan Fener'e darbe

Sivas'tan Fener'e darbe

Paylaş
Sivas'tan Fener'e darbe

Fenerbahçe 45+2’de Fred ile öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın 4 puan gerisine düştü. Koita 57’de skoru 1-1 yaptı. İrfan Can 80’de umut aşıladı. 90+4’te Manaj’ın penaltısı skoru belirledi.

Fenerbahçe, Sivas deplasmanında 2-2 berabere kalarak lider Galatasaray’ın 4 puan arkasına düştü. 10’da Szymanski, ceza sahasına yakın bir noktadan kaleyi hedef aldı. Defans ayak koydu. 12’de Uğur’un kullandığı serbest vuruşta Manaj dokundu, top ağlarla buluşsa da ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 40’ta Koita ceza sahasının sol çaprazından kaleyi hedef aldı. Livakovic çıkartmayı başardı. 42’de Uğur’un vuruşunda yine Livakovic başarılıydı. 45+2. dakikada Ferdi’nin pasında topla buluşan Fred, ceza alanı sol çaprazından yaptığı sert şutla topu ağlarla buluşturdu. 0-1.

Haberin Devamı

NEFESLER KESİLDİ

48’de Dzeko, Ferdi’nin güzel pasına dokunamadı, Ali Şaşal topu uzaklaştırdı. 55’te kaleyi karşıdan gören pozisyonda Szymanski vurdu, Ali Şaşal bloke etti. Sivas 57’de hızlı çıktı. Fred’den sıyrıldı, Livakovic çıktı ama Koita’nın vuruşu ağlara gitti: 1-1. Dzeko çaprazdan vurdu, 65’teki pozisyonda da Ali Şaşal başarılıydı. Fenerbahçe’nin baskısı sonuç verdi. İsmail’in yaptığı ortaya gelişine güzel vuran İrfan Can 80’de skoru 2-1 yaptı. 87’de Manaj karşı karşıya golü atamadı. VAR ile verilen penaltıda 90+4’te Manaj skoru 2-2 yaptı.

ASLA PES ETMEYECEĞİZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Kazanabileceğimiz maçı küçük detaylar ile berabere bitirdik. Şu an itibarıyla fark 4’e çıktı ama biz son dakikaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “Avrupa maçı nedeniyle oyuncularımda yorgunluk vardı. Bunu mazeret olarak söylemiyorum, gerçek bu. Buna rağmen kazanacak pozisyonları bulduk, üstünlüğümüzü koruyamadık. Ancak umudumuzu kaybetmedik. Önemli olan rakibimizle deplasmanda oynayacağımız maça şampiyonluğa ulaşacak bir puan farkıyla gitmek.”

Haberin Devamı

ALMAN VAR HAKEMİ SKORU BELİRLEDİ

87’de Manaj’ın vuruşunun dışarı gitmesiyle VAR tavsiyesi geldi. Manaj’ın vuruşunu Livakovic çelmişti. VAR ise Djiku’nun son anda Manaj’ın baldırına bir darbesi olup olmadığına baktı. VAR’ın Alman hakemi Benjamin Brand, hakem Cihan Aydın’a izleme tavsiyesinde bulundu, 90+2’de penaltı kararı çıktı. 90+4’te Manaj skoru 2-2 yaptı.