Mandalina çikolatasını tanıttı, bir gün sonra öldü

Bodrum'da mandalina kabuğu ve püresi kullanarak ürettiği 'Bodrum Mandalinası Çikolatası'na hem ulusal, hem de uluslararası patent alan Suat Aydar, kalp krizinden öldü. Aydar ölümünden bir gün önce patent sevincini paylaştığı DHA muhabirine yarattığı ürünü anlatmıştı
Eşi Belgüzar Aydar (42) ile birlikte 2002'de Bodrum’a yerleşerek 'Bodrum Chocolate' adlı mağaza ve atölyeyi açan Aydınlı mühendis Suat Aydar (50), kendi üretimi olan 200 çeşit pasta ve çikolatasıyla büyük ilgi gördü.
Kendine özgü kokusu olan Bodrum mandalinasının kabuğu ve püresinden çikolata yapan Aydar, Türk Patent Enstitüsü’nden geçen yılın Haziran ayında ulusal patent aldı.
Aydar uluslararası patent almak için Danimarka, Belçika ve Rusya’daki laboratuvarlara başvurdu.
Üç ülkenin laboratuvarlarından gelen sonuçların ardından uluslararası patent onayı da alındı.
Suat Aydar ile eşi Belgüzar Aydar ürünlerini tanıtmak için çok çalışmıştı.
BİR GÜN ÖNCE ÇOK MUTLUYDU
Patent sevincini önceki gün DHA muhabiriyle paylaşan, haberleri ulusal basında yeralan Aydar, bundan 24 saat sonra dün atölyesinde çikolata yaparken kalp krizi geçirdi.
Eşinin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Aydar kurtarılamadı.
Aydar, DHA muhabiriyle yaptığı röportajı sırasında 5 ay önce kalp krizi geçirdiğini ve anjiyo olması gerektiğini anlatarak bir türlü sigarayı bırakamadığını söylemişti.
Yaşar ANTER / DHA