A. Yavuz KocaömerParis yolcusu 93'e ulaştı!
HABERİ PAYLAŞ

Paris yolcusu 93'e ulaştı!

Paralimpik dünyası, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na doğru büyük bir heyecanla ilerlerken, Türkiye’yi temsil edecek sporcularımızın listesi de belirlenmeye başladı. Önümüzdeki haftalarda netleşecek olan kafilemizin şu ana kadar kesinleşen listesi 93 sporcuya ulaşırken, Tokyo 2020’ye katılan 87 sporcuyu şimdiden geride bıraktık.

Para atıcılıkta tam isabet

Para atıcılık branşında Aysel Özgan, Ayşegül Pehlivanlar, Cevat Karagöl, Çağla Baş, Erhan Coşkuner, Hakan Çevik, Murat Oğuz ve 2004 Atina’da ilk Paralimpik altın madalyasını alan sporcumuz Muharrem Korhan Yamaç, kota alma hakkı elde ettiler.

Haberin Devamı

Para atletizmde çok iddialıyız

Para atletizm branşında sporcularımızın her biri üstün performanslarıyla büyük başarılar elde ederek, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandı. Muhammet Khalvandi, Hamide Doğangün, Abdullah Ilgaz, Rabia Cirit, Mikail Al, Oğuz Akbulut, Serkan Yıldırım, Serap Demirkapu, Büşra Nur Tırıklı, Aysel Önder, Fatma Damla Altın, Esra Bayrak, Reyhan Taşdelen, Ebrar Keskin, Muhammet Atıcı ve Eda Yıldırım, ülkemizi Paris’te temsil edecekler.

Para okçulukta hedefe kitlendik

Para okçulukta kota alan sporcularımız, nişan aldıkları her hedefi büyük bir kararlılıkla vuruyor. Üstün yetenekleri ve disiplinli çalışmalarıyla Paris 2024 kotası alan sporcularımız şöyle: Bahattin Hekimoğlu, Yağmur Şengül, Yavuz Papağan, Sadık Savaş, Öznur Cüre, Sevgi Yorulmaz, Merve Nur Eroğlu, Yiğit Caner Aydın ve Nil Mısır.

Para masa tenisinde madalya avı

Para masa tenisi branşında kota alan sporcularımız, hız ve stratejinin mükemmel bir uyumunu sergileyerek Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandılar. Katıldıkları her uluslararası organizasyonda ülkemizi madalyaya boğan Para masa tenisçilerimizin Paris kafilesi şu isimlerden oluşuyor: Kübra Korkut, Abdullah Öztürk, Ali Öztürk, Nesim Turan, Neslihan Kavas, Merve Cansu Demir, Hatice Duman, Ebru Acer.

Taekwondoda tekmeler madalyaya vuracak

Para taekwondo branşında kota alan sporcularımız, dövüş ruhunu ve azmini en üst seviyede sergileyerek Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandılar. Teknik becerileri ve güçlü iradeleriyle Türkiye’nin gurur kaynağı olan sporcularımız şunlar: Mahmut Bozteke, Alican Özcan, Fatih Çelik, Mehmet Sami Saraç, Meryem Betül Çavdar, Gamze Gürdal, Seçil Er, Nurcihan Ekinci.

Haberin Devamı

Para yüzmede destan yazmaya hazırız

Para yüzme branşında kota alan sporcularımız, suyun içinde yazdıkları destanlarla Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandılar. Yüzücülerimiz, azimleri ve bitmek bilmeyen çalışma disiplinleriyle uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor. İşte o isimler: Sevilay Öztürk, Sümeyye Boyacı, Umut Ünlü, Turgut Aslan Yaraman, Elif İldem, Meryem Nur Tunuğ.

Para halterciler dünyayı kaldıracak

Para halter branşında kota alan sporcularımız, fiziksel güçleri ve sarsılmaz azimleriyle Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandılar. Her biri, kaldırdıkları her ağırlıkla sadece kaslarını değil, aynı zamanda ruhlarını da güçlendirerek rakiplerini geride bırakmayı başardı. Besra Duman, Nazmiye Muratlı, Abdullah Kayapınar, Uğur Yumuk, Sibel Çam Paris’te madalya için barın altına girecek sporcularımız.

Haberin Devamı

Para judocular tatamiyi sallayacak

Para judo branşında kota alan sporcularımız, tatamide gösterdikleri üstün performans ve teknik yetenekleriyle Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandılar. Madalya beklediğimiz branşlardan biri olan para judocularımızın Paris listesi şöyle: Yasin Çimciler, Onur Taştan, İbrahim Bölükbaşı, Ecem Taşın Çavdar, Merve Uslu Hajabıpour, Nazan Akın Güneş, Cahide Eke, Döndü Yeşilyurt, Recep Çiftçi ve Gökçe Yavuz.

Kürek ve triatlonda ilk paralimpik kotası

Tüm bu başarılı sporcularımızın yanı sıra Para badmintonda Halime Yıldız ve Emine Seçkin, tekerlekli sandalye eskrimde Hakan Akkaya, tekerlekli sandalye teniste Ahmet Kaplan ülkemizi temsil etmeye hazırlanırken, Para kürekte Yiğit Doğukan Bozkurt ve Nurşen Şen ile Para triatlon branşında Uğurcan Özer tarihimizde ilk kez Paralimpik kotası alan sporcularımız oldu.

Golbol Kadın Takımı tarih yazmaya hazır

Tüm bu başarılı sporcularımızla birlikte takım sporlarında tarihimizin en başarılı takımı olan Golbol Kadın A Milli Takımı ve B1 futbolcularımız da Paris kotalarını aldılar. Son iki Paralimpik Oyunları’nda şampiyon olan Golbol Kadın Milli Takımı’nın kadrosunda; Sevda Altunoluk, Fatmagül Güler, Reyhan Yılmaz, Berfin Altan, Şeydanur Kaplan ve Sevtap Altunoluk yer alacak. B1 Futbol Takımı Paris 2024 kadrosu da şu şekilde: Emre Aslan, Recep Aydeniz, Semih Deniz, Celal Çoban, Emrah Öcal, Hasan Şatay Oğuzhan Yokuş, Muhammed Ali Öktem, Kerem Yıldırır, Hüseyin Saygılı.

Paris’te büyük bir zafer bizi bekliyor

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na adım adım ilerlerken, sporcularımızın elde ettikleri her kota, yüreklerimizi umut ve heyecanla dolduruyor. Bu büyük yolculukta, her bir sporcumuzun azmi ve kararlılığı ile dünya sahnesinde ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyoruz. Paris’te bayrağımızı en yükseklerde dalgalandıracak olan sporcularımıza sonsuz başarılar diliyor, onlara desteğini esirgemeyen aileleri, antrenörleri ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Paris 2024’te büyük bir zafer bizi bekliyor, bu gurur dolu yolculuğun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz! Haydi Türkiye, zafer seninle!

Paris yolcusu 93e ulaştı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder