Candaş Tolga Işık'17 Ağustos'u unutmadık' da ne yaptık?

HABERİ PAYLAŞ

'17 Ağustos'u unutmadık' da ne yaptık?

17 Ağustos felaketinin üzerinden neredeyse 20 yıl geçti. Her yıl 17 Ağustos’ta “Unutmadık, unutmayacağız” falan diye yazıp çizenler, konuşanlar çıkıyor sahneye. Ve unutmaları sadece 24 saat sürüyor. 18 Ağustos’ta Türkiye’nin en büyük ulusal güvenlik sorunlarından biri olan depremi hatırlayan tek bir kişi bulamıyorsun. O yüzden de bu yazıyı bugün yazıyorum. 18 Ağustos’ta.

19 yıl geçti üzerinden değil mi depremin?

İstanbul’da beklenen büyük deprem bugün olsa hâlâ yıkılacak yüzlerce bina var mı yok mu?

Haberin Devamı

Bunların çoğu kamu binası mı, değil mi? Binalarının çürük olduğunu, yıkılacağını bildiği halde 3 kuruş hesabı yapıp o binalarda dönüşüme izin vermeyen binlerce insan var mı?

“17 Ağustos’u unutmadık” da ne yaptık?

Dahası... 17 Ağustos depreminde yıkılan çürük binaların müteahhitlerine 2100 dava açıldı. 1800’ü Rahşan Affı’ndan yararlandı. 110’u ertelendi. Geri kalan davaların tamamı 16 Şubat 2007’de zaman aşımına uğradı.

Aramızda bunu hatırlayan var mı?

Kimse kusura bakmasın, maalesef 17 Ağustos’u unuttuk.

TROL MÜSÜN AMERİKAN BAŞKANI MI?

ABD Başkanı yine Türkiye’ye yönelik tehdit dolu bir tweet attı. Koskoca Amerikan devletinin bütün kurumlarını, diplomasinin tüm geleneklerini-kurallarını bir kenara bırakıp adeta bir trol gibi mütemadiyen Twitter’dan abuk sabuk paylaşımlar yapan bir adam... Acınacak bir hal.

CENAZEDE TABUTLA SELFİE ÇEKMEK

Geçen yıl bu zamanlar Harun Kolçak’ın cenaze töreninde denk gelmiştik böyle bir utanmazlığa, daha sonra şehit cenazesinde tabutun önünde “selfie” çeken bir milletvekiliyle tekrar gündeme geldi. Önceki gün gittiğim bir cenaze töreninde gözlerimle şahit oldum. İnsanlığımdan utandım. Psikiyatristler bize bir izah edebilir mi tabutla selfie çekilmek nasıl bir ruh hastalığının belirtisidir?

SOSYAL MEDYA DİNGONUN AHIRI MI?

Ülker’in patronu Murat Ülker’in “Twitter’a TC kimlik numarasıyla girilsin” önerisi çok konuşuluyor. Murat Bey’in önerisini sonuna kadar destekliyorum. Dünyada hukukun işlediği hiçbir yerde böyle bir saçmalık olmaz. Aç bir sahte hesap küfret, iftira at hatta bas parayı bu sahte hesaplardan bir ordu kur insanların namusu, şerefi haysiyetini iki paralık et. Hiçbir yerde kanunlardan bu kadar azat edilmiş bir mecra olamaz. Kaldı ki şunu da bilelim: Amerika sosyal medyada istediği içeriği kabul ediyor, istemediğini etmiyor. Trol hesaplardan atılan Tweet’ler Amerika’da görünmüyor bile. Ama nasıl oluyorsa oluyor ve Türkiye’de bu hesaplardan atılan Tweet’ler gündem yaratıyor. Sosyal medyanın varlığı, orada ifade özgürlüğünün korunması son derece önemli. Ancak bir yandan bu mecraları ve ifade özgürlüğünü korurken, diğer yandan yasaları çiğnememek de en az o kadar önemli ve değerli.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder