Gözde Hatunoğlu İstanbul Komedi Festivali'nde 'Ne münasebet' dedirtecek
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul Komedi Festivali'nde 'Ne münasebet' dedirtecek

Yıllardır dinleyenlerini eğlenceli radyo programıyla güldüren Yasemin Şefik, şimdi de tiyatro sahnesinde güldürecek! Ya semin Şefik, ‘Ne Münasebet!’ adlı tek kişilik gösterisiyle İstanbul Komedi Festivali’nde sahne alacak. 2 Kasım Cuma, saat 21’de BKM Mutfak Çarşı’da gerçekleştirilecek olan gösterinin biletleri Biletix’te.

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

Cumhuriyet coşkusu başlıyor

Şişli Belediyesi, Cumhuriyet’in 95. yılını büyük bir etkinlikle kutlayacak. Müzik dinletileri ve dans gösterileri ile başlayacak kutlamalar, saat 20’de Cevahir AVM’deki Edis konseriyle devam edecek.

Haberin Devamı

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

Kadıköy ise Cumhuriyet’i ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu ile karşılayacak. 28 Ekim’de Tepe Nautilus’de gerçekleşecek müzik ziyafeti saat 15’te.

‘Bohemian Rhapsody’ geliyor

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

Queen’e ve Freddie Mercury’e saygı duruşu niteliğinde olan filmin Türkiye’deki ilk gösterimi, 31 Ekim Çarşamba akşamı ZORLU PSM Turkcell Sahnesi’nde. Bohemian Rhapsody izleyenlere tam bir müzik ziyafeti çektirecek.

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

Ara Sıra ve Daima

Yazar, çevirmen ve eleştirmen Sevin Okyay’ın, yaşamında iz bırakan dostlarını, çalışma arkadaşlarını ve aile üyelerini neşeli üslubuyla anlattığı ‘Ara Sıra ve Daima’ çıktı. Kitapta kimler yok ki: Haluk Bilginer, Meral Okay, Ece Ayhan, Tarkan, Tuncel Kurtiz, Murathan Mungan, Cem Karaca, Hrant Dink, Şakir Eczacıbaşı...

Kiminin çırağı oldu, kimiyle omuz omuza yürüdü. Duygular, heyecanlar ve yaşanmışlıklar biriktirmiş bir kültür emekçisinin dilinden, tanıdık tanımadık 72 renkli portre!

Haldun Dormen sahnede yine devleşecek

Yılların eskitemediği duayen tiyatrocu Haldun Dormen’in hem metnini yazdığı hem de başrolünde oynadığı ‘Küllerin Arasından’ adlı yeni oyunu 2 Kasım’da prömiyerini gerçekleştiriyor. İki perdelik oyunu, prömiyerinden sonra 3 Kasım Cumartesi ve 8 Kasım Perşembe akşamı saat 20.30’da Profilo Kültür Merkezi’nde izleyebilirsiniz.

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

Havza: Bir Su Hikayesi

Mimari, tasarım ve sanat odaklı bir platform olarak kurulan The Circle, su sorunu konusuna dikkat çekmek ve ekolojik çözümler sunmak amacıyla 1 Kasım saat 19.30’da ‘Havza: Bir Su Hikayesi’ sergisinin açılışına ev sahipliği yapıyor. 2 Aralık’a kadar vakit var, kaçırmayın.

Haberin Devamı

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

SİNEMA

Halloween/Cadılar bayramı: 40 yıl sonra intikam

1978’de çekilen ilk Halloween filmi Michael Myers adındaki acımasız seri katilin işlediği cinayetleri ve bu kan banyosundan sağ kurtulmayı başaran Laurie Strode’un hikayesini anlatıyordu. İlk filmden 40 yıl sonra gelen devam filmi ise hikayeyi ve Michael Myers efsanesini kaldığı yerden ele alıyor.

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

İlk filmin gerisinde kalmayan, korku klişelerini başarıyla kullanan, 80’ler havasına sahip bu etkileyici ve eğlenceli film bir de sürpriz barındırıyor: Hollywood filmlerinde sıklıkla karşımıza çıkan Haluk Bilginer, Halloween filminde de önemli bir rolde ve iyi bir performansla karşımızda. İyi seyirler...

VİZYONDAN SEÇMECE

Napoli’nin Sırrı/Napoli Velata

Yönetmen: Ferzan Özpetek

Oyuncular: Giovanna Mezzogiorno, Alessandro Borghi

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

Müslüm

Yönetmenler: Ketche, Can Ulkay

Oyuncular: Timuçin Esen, Zerrin Tekindor

Meraklısına özel ödünüzü patlatacak 5 korku filmi

Haberin Devamı

BABADOOK (2014/6.8)

Yalnız yaşayan anne-oğula musallat olan Babadook adındaki öcüyü anlatan film,psikolojik derinliği ve çocuk oyuncunun performansı ile akıllarda kaldı.

BLAIR CADISI/ THE BLAIR WITCH PROJECT (1999/6.4)

Vizyona girdiğinde fırtınalar koparan bu korkunç filmin özelliği, gerçekleşen olayların karakterler tarafından kamerayla kaydedilip ölümlerinden sonra bulunan kayıtlarmış gibi sunulmuş olması.

THE WITCH (2015/6.8)

Klasik korku filmi kalıplarında çekilmiş cadı filmi, 17. yüzyılda ormanda yaşayan bir ailenin tüm bireylerinin teker teker kötülüğe teslim oluşunu son derece estetik bir dille anlatıyor.

İstanbul Komedi Festivalinde Ne münasebet dedirtecek

HALKA/RING(2002/7.1)

Korku filmi denince akla ilk gelen filmlerden olan Halka lanetli bir video kasetin onu izleyen herkesi öldürmesini ve bu ölüm tuzağından oğlunu kurtarmaya çalışan bir anneyi anlatıyor.

ÖLÜMCÜL OYUN/GOODNIGHT MOMMY (2014/6.7)

Avusturya yapımı bu film annelerinin aslında anneleri değil de onun kılığına girmiş başka bir kadın olduğundan şüphelenen ikiz kardeşin gerçeğin peşine düşüşünü anlatıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder