Gündem Adana Aladağ'daki yurt faciasının nedeni belli oldu

Adana Aladağ'daki yurt faciasının nedeni belli oldu

Paylaş
Adana Aladağ'daki yurt faciasının nedeni belli oldu

Adana'da kız öğrencilerin kaldığı yurtta yaşanan yangın faciasıyla ilgili olarak yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. POSTA yazarı Nedim Şener, Adana İtfaiye Daire Başkanı ile konuştu

11 çocuğun yanarak öldüğü Adana Aladağ’daki tarikat yurdunda evlatlarını kaybedenler şöyle diyor: “Devletin yurdu yıkıldı. Biz de çocuklarımızı ilçede başka yurt olmadığı için mecburen o tarikat yurduna yolladık. Devletin yurdu yıkılmasaydı, bizler de yıkılmayacaktık.”

‘DEPREME DAYANIKSIZ'


Adana Aladağ’daki devlete ait Sinanpaşa Yatılı Bölge Okulu’nun 160 kişilik yurdu “depreme dayanıksız” denilerek yeni bina tahsis edilmeden geçen yıl yıkıldı. Bu yurtta kalan kızlardan bir kısmı barınacak yer bulmakta çaresiz kalınca bir tarikata ait olan ‘Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım derneği Yurdu’na gitti.

'DOKTOR OLACAKTI'


Dernek yurdunda önceki gece çıkan yangında 11 kız öğrenci yanarak öldü. Ölen çocuklardan 11 yaşındaki Cennet Karataş’ın babası mehmet Karataş şunları anlattı: “Cennet doktor olmak istiyordu. Biz köydeyiz. devletin yurdu yıkılınca ilçede başka yurt kalmadı. Cennet’i mecburen dernek yurduna verdik. Üstelik derneğe para da ödemiyorduk” dedi.

İŞTE FACİANIN NEDENİ


Facia sonrası devlet, yurdun gerekli tüm denetimlerinin en son 2016’da yapıldığını ve kurallara aykırı bir durumun olmadığını açıklamıştı.

POSTA yazarı Nedim Şener, Adana itfaiye daire Başkanı Fahri durukan ile konuştu. işte anlattıkları: “Yurtta denetim yapmamız için bize hiçbir başvuru gelmedi. Aladağ İtfaiyesi de böyle bir denetim yapmadı. Yangın sonrası gördük ki; yurtta ne yangın sensörü var, ne de yangın tüpü. Yangın merdivenine açılan kapılar PVC’den yapılmış. Yangında genişleyip, eriyip yapışmışlar. O yüzden çocuklar yangın merdivenine ulaşan kapıları açamamış.”


Adana’daki yangında bir skandal daha!



Adana'da 10'u öğrenci 12 kişinin öldüğü yurt faciasında 14 gözaltı



'O yurttan başka seçeneğimiz yoktu'



Adana'da öğrenci yurdundaki yangına yayın yasağı kaldırıldı