Gündem Adana'da 10'u öğrenci 12 kişinin öldüğü yurt faciasında 14 gözaltı

Adana'da 10'u öğrenci 12 kişinin öldüğü yurt faciasında 14 gözaltı

Paylaş
Adana'da 10'u öğrenci 12 kişinin öldüğü yurt faciasında 14 gözaltı

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı sabah saatlerinde 6 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İlerleyen saatlerde gözaltına alınanların sayısı 12'ye yükseldi

'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği'ne ait kız öğrenci yurdunda dün akşam çıkan yangında 10 öğrenci, 1 yetişkin ve 1 çocuk hayatlarını kaybetmişti.

DERNEK YÖNETİCİLERİ DE GÖZALTINDA



Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan bugün öğlen saatlerinde yapılan açıklamada, Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatığı soruşturmada, yurt görevlisi 8 kişi ile yurdun bağlı bulunduğu derneğin yöneticisi olan 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. 14 kişiden 12’sinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yangına ilişkin ihmali olan fail ya da faillerin ortaya çıkarılmasına yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.




Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 10 öğrenci, 1 çocuk, 1 yetişkin öldü


KİMLİKLERİ DNA TESTİYLE BELİRLENECEK



Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yangında hayatını kaybeden 12 kişiden, Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanlığına DNA testi için getirilen 9’unun cenazesi ile bu kişilerin yakınlarından alınan DNA örneklerinin eşleştirilmek üzere İstanbul’a gönderildiğini kaydetti.


Yurt faciasında yangın merdiveni kapalı olduğu için çocuklar çıkamamış