Türkiye (Son Dakika) Adana’daki genç çiftin katliamına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Adana’daki genç çiftin katliamına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Paylaş
Adana’daki genç çiftin katliamına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Adana’da 10 yıl önce evlenmek isteyen ancak ailelerinin itirazının ardından ortadan kaybolan çiftin dosyası, ihbarlar üzerine yeniden açıldı. Genç kızın ağabeylerinin de içinde olduğu cinayet şüphelilerine ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi

Olay, 10 yıl önce Adana’da meydana geldi. İddiaya göre annesine ait bir kuaförde çalışan Oğuzhan Ekinci (24) ile müşterisi Gülşen Yüksel (28) arasında duygusal yakınlaşma meydana geldi.

Sevgilisiyle evlenmek isteyen genç kızın ağabeyleri ilişkiyi onaylamadı. Genç çift kısa süre sonra ortadan kayboldu.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Polis, ihbar mektupları üzerine dosyasını 10 yıl sonra tekrar açarak genç kızın 3 ağabeyinin de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı.


CESEDİNİN ÜZERİNE BETON DÖKÜLMÜŞ


Şüphelilerden Bülent Akyüz, Oğuzhan Ekinci’nin cesedinin Mersin’e bağlı Silifke ilçesinde gömülü olduğunu iddia etti. Cinayet büro ekipleri Oğuzhan Ekinci’nin bildirdiği yerde arama yaptı ve 10 yıldır kayıp olan gencin cesedinin üzerine beton döküldüğünü tespit etti.




AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİYLE DAVA AÇILDI


Genç kızın ağabeyleri Muhammet Ali (47), Bülent (49) ve Cengiz Yüksel (53) ile birlikte 7 arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmaya başlandı. Cumhuriyet Savcısı iddianamesini tamamlayarak, Cengiz, eşi Emine, kardeşleri Bülent ve Muhammet Yüksel hakkında ’kardeşi öldürme’ ve ’canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer 10 şüpheli hakkında ise Oğuzhan Ekinci’yi öldürmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?


İddianameye göre, çiftin evlenmek istemesi üzerine 14 Temmuz 2007’de Cengiz Yüksel, eşi Emine Yüksel’den Oğuzhan Ekinci’yi eve çağırmasını istedi. Emine Yüksel ise Oğuzhan Ekinci’yi evlerinin boş olduğunu belirterek eve çağırdı. Muhammet Yüksel daha sonra Oğuzhan Ekinci’yi bir lokantaya götürdü. Cengiz Yüksel de o sırada lokantadaydı. Suç örgütü kurma ve yönetme suçları dahil pek çok suç kaydı bulunan Yüksel kardeşler, Oğuzhan Ekinci’yi polise çalışmakla suçladı. Oğuzhan Ekinci ise iddiayı reddederek, tek derdinin genç kızla evlenmek olduğunu söyledi. Daha sonra tuzağı harekete geçiren Yüksel kardeşler, Oğuzhan Ekinci’yi bir çiftlik evine götürerek 3 gün boyunca işkence yaptı. Bununla da yetinmeyen Yüksel kardeşler eve doktor ve eczacı arkadaşlarını getirerek Oğuzhan Ekinci’yi tedavi etmesini istedi. Durumunun hastanede tedavi gerektirecek kadar kötü olması üzerine Yüksel kardeşler işkenceyle öldürdükleri Oğuzhan Ekinci’yi Silifke’de dağlık araziye gömerek üzerine beton döktü.

ÖLDÜRÜLÜP CESEDİ KAYBEDİLMİŞ


İddianamede Gülşen Yüksel ile ilgili olarak da derslerine devam etmediği ve 10 yıldan beri sağlık hizmetlerinden yararlanmadığı belirtildi. Hakkında kayıp başvurusunun bulunmaması da iddianamede dikkat çekti. Soruşturma savcısı, Gülşen Yüksel’in ağabeyleri tarafından öldürülüp cesedinin ise kaybedildiğini ifade etti.

Muhammet ve Cengiz Yüksel kardeşler suçlamaları kabul etmeyerek susma haklarını kullandı.

Haberin Devamı