Gündem Adıyaman'da deprem: 22 yaralı

Adıyaman'da deprem: 22 yaralı

Paylaş
Adıyaman'da deprem: 22 yaralı

Çanakkale'den gelen peş peşe deprem haberlerinden sonra bu defa Güneydoğu Anadolu Bölgesi sallandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre Adıyaman Samsat'ta 5.8 büyüklüğünde bir derem meydana geldi. Adıyaman Valisi Abdullah Erin'in yaptığı açıklamaya göre 22 kişi yaralandı

Son dakika deprem haberi bu defa Adıyaman'dan geldi.

Merkez üssü Samsat olan depremin büyüklüğünü Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi 5.8 olarak duyururken AFAD depremin büyüklüğünü 5.5 olarakduyurdu.

Yerin yaklaşık 10 km altında meydana gelen sarsıntı Adıyaman'ın yanısıra; Gaizantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman'da da hissedildi.

SAMSAT BELEDİYE BAŞKANI: BELEDİYE, HÜKÜMET KONAĞI YIKILDI


Sa dedi. Öte yandan Fırat, kaymakamın evinin de yıkıldığını söyledi.



Sarsıntının ardından 4.4 ve 4.2 büyüklüğünde iki artçı deprem meydana geldi.
Şanlıurfa Kasımkuyu'da 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


POLİS "EVLERE GİRMEYİN" ANONSU YAPIYOR


Adıyaman merkezinde ve çevre ilçelerde hasar meydana gelmezken polis araçları olası artçı depremlere karşı halkı 'evlerinize girmeyin' anonsuyla uyardı.



İşte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre bölgede meydana gelen son depremler:



Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Adıyaman'daki sarsıntıyla ilgili Posta.com.tr'ye şunları söyledi:

"DAHA BÜYÜK DEPREM ÜRETEBİLİR"


Bir süredir açıklama yapıyorum. 2017-2018 yılı Türkiye için deprem yılı olacak. Daha büyük depremler göreceğiz. Anadolu yer kabuğu sürekli olarak gerilen ana karalar arasında sıkışmış kırılgan bir yer kabuğudur. Şu anda Anadolu genel olarak gergindir. Daha büyük depremleri de üretecek gerginliğe ulaşmış durumda.

"ARAP KALKANI'NIN BİR SONUCU"


Adıyaman'daki deprem ise güneydeki Suriye'den doğru Anadolu'yu kuzeye doğru sıkıştıran Arap Kalkanı'nın bir baskısı sonucunda Doğu Anadolu kırığı yakınında oluşurmuş olduğu bir depremdir. Deprem Büyükülük olarak genellikle yığma taş yapılarda hasar yaratabilecek nitelikte bir depremdir. Arkasından daha büyük depremin gelip gelmeyeceğini söylemek şimdilik söz konusu değildir. Arkasından gelecek depremin 6-6.5 arasını geçmez.

Ben Marmara'da 2017 2018'de deprem beklemiyorum. Bu Anadolu'nun farklı kesimlerinde olabilir. Şurası demek zor olur.


ADIYAMAN VALİSİ ABDULLAH ERİN: 22 YARALIMIZ VAR


Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Adıyamanlı vatandaşlarımıza ve memleketimize geçmiş olsun . Bugün 14:07 itibariyle Sa dedi.