Gündem Afgan akını

Afgan akını

Paylaş
Afgan akını

Sadece son 1 haftada 2 bin 530 Afgan, Türkiye sınırında yakalandı. İnsan kaçakçıları, İran’dan yürüterek Erzurum’a, oradan araçlarla İstanbul’a getirdikleri Afganlara fuhuş, hırsızlık ve dilencilik yaptırıyor

KAÇAKÇILARIN ROTASI TÜRKİYE


Şeriatçı Taliban’ın zulmünden ve yoksulluktan kurtulmak isteyen Afgan halkı, insan kaçakçılarının yönlendirmesiyle Türkiye’ye akın ediyor. Sadece 26 Mart-1 Nisan arasında Doğu sınırlarımızda 2 bin 530 Afgan yakalandı. Afganlar, İran’dan yürüyerek Van, Iğdır, Hakkari ve Erzurum üzerinden giriş yapıyor.


BİR EVDE 30 KİŞİ KALIYORLAR


Kaçakçılar Afganları kamyon ve minibüslere doldurup İstanbul’a getiriyor. Afgan kaçaklar yoğun olarak Kocamustafapaşa’daki ‘güvenli evlerde’ kalıyorlar. İnsan kaçakçılarına 500’er dolar veren Afganlar ‘güvenli evlerde’ konaklamak için de günlük 80’er lira ödüyorlar. Kimi evlerde 30 kişi birden kalıyor.



FUHUŞ VE HIRSIZLIK BATAĞI


Afganlar, Avrupa’ya kaçmak için gerekli parayı biriktirmek isterken yine kaçakçıların eline düşüyor. Kadınlar fuhuşa, erkekler ile çocuklar hırsızlık ve dilenciliğe yönlendiriliyor. İstanbul’daki hırsızlık olaylarında Afgan zanlıların artışı dikkat çekiyor. Kaçakların organize olup çeteleştiği gözlemleniyor.