Spor Altın kız Ayşe Begüm Onbaşı'nın büyük başarısı

Altın kız Ayşe Begüm Onbaşı'nın büyük başarısı

Paylaş
Altın kız Ayşe Begüm Onbaşı'nın büyük başarısı

Genç jimnastikçimiz Ayşe Begüm, Dünya Şampiyonasında altın madalya kazandı. Bu başarı A Milli Takım'ın Euro 2016 performansının gölgesinde kaldı. Türkiye genç jimnastikçimizin bu başarısını neredeyse 2 hafta sonra görebildi

A Milliler, Euro 2016'da Türkiye'ye hayal kırıklığı yaşatırken aynı günlerde 15 yaşındaki Ayşe Begün Onbaşı Güney Kore'de 14. Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmış ve ay yıldızlı bayrağımızı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çektiriyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile madalya kazandıktan 20 gün sonra tebrik ettiği Ayşe Begüm Onbaşı pazarda tekstil ürünleri satan anne-babanın kızı.

Haberin Devamı

ANNESİ VE BABASI PAZARCILIK YAPIYOR

Kazandığı altın madalya sonrası istekadinlar.com'a röportaj veren Ayşe Begüm Onbaşı kendisini madalya canavarı olarak tanımlıyor. Dünya starı milli jimnastikçi Onbaşı, Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşıyor. Anne babası pazarcılık yapıyor. Tekstil ürünleri satan Onbaşı Ailesi’nin ilk ve tek göz ağrısı. Bütün aile, altın madalya kazandığı için biricik kızlarıyla gurur duyuyor. Ayşe’nin başarısında ailesinin desteği çok büyük. Onu küçük yaşlarda önce bale kursuna, 8 yaşında ise belediyenin jimnastik kursuna yazdıran anne babası, onun en büyük sevgi ve motivasyon kaynağı.

A MİLLİ TAKIM'IN EURO 2016 MÜCADELESİ AYŞE'NİN BAŞARISINI GÖLGELEDİ

Türkiye Atletizm Federasyonu, Ayşe Begüm'ün haberini 16 Haziran tarihinde sitesinde duyurdu. Ancak, Türkiye o günlerde Euro 2016'da top koşturan A Milli Takım'ı konuşuyordu.

Haberin Devamı

Ayşe Begüm'ün altın madalya kazanmasından bir gün sonra Türkiye 17 Haziran'da İspanya ile karşı karşıya gelmiş ve A Milliler 3-0'lık skorla maçtan yenik ayrılmıştı. 22 Haziran'da Çekler'e de 2-0 yenilmiş ve Euro 2016'ya veda etmişti. Türkiye günlerce A Milli Takım'ın kupadan elenmesini, Arda Turan ve Fatih Terim arasındaki gerilimi ve futbolculara ödenen primleri konuşurken Ayşe Begüm Onbaşı'nın Güney Kore'de kazandığı altın madalya gölgede kaldı.

EKMEK, DONDURMA VE ÇİKOLATA YEMESİ YASAK

Oysa Ayşe Begüm Onbaşı yarışmaya büyük bir disiplinle hazırlanmış; ekmek, dondurma, çikolata yememişti. 49 kiloda kalabilmek için sürekli diyet yapıyordu. Genç sporcu disiplinli hazırlığının meyvesini altın madalyayı kazanarak almıştı.

O ASLINDA BİR BALERİN

15 yaşındaki milli aerobik jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı aslında bir balerin. 5 yaşından beri jimnastik yapan Onbaşı, öğretmenin tavsiyesiyle jimnastiğe yöneldiğinde bir dolu madalya kazanacağından habersizdi. 12'si uluslararası şampiyonlarda 26 madalya kazananan Onbaşı, Güney Kore’deki şampiyonluğu ile bir altın madalya daha kazanmış oldu.

ONA MADALYA CANAVARI DİYORLAR

Bale yaptığı için aerobik jimnastiğe alışmakta sorun yaşamadığını söyleyen Ayşe Begüm Onbaşı, ilk günlerde kilolu olduğu için sıkıntı yaşadığını ama daha sonra kilo verdikten sonra antremanları severek yaptığını belirtti. Daha önce de uluslararası yarışmalara katılan Ayşe Begüm için "Madalya Canavarı" diyorlar.

Haberin Devamı

Slovekya'daki şampiyonada tek, çift ve trio kategorilerinin üçünde de altın madalya kazanan Onbaşı, "Jimnastiğe tesadüfen başlamıştım, şimdi ise 27 madalyam var, bunların 12'si uluslararası şampiyonalarda kazandığım çoğu altın madalya. Ailemin ve antrenörümün bu madalyaları kazanmamda büyük katkısı var. Aerobik Jimnastik Yaş Grupları Dünya Kupası'nda altın madalyalarıma yenilerini eklemek istiyorum"dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle, Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı ve hocası Gürkan Er’i telefonla aradı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 15 yaşında müthiş bir başarıya imza atmış olan "Altın kız" Ayşe Begüm Onbaşı ve Aerobik Jimnastik Milli Takım Antrenörü Gürkan Er’in Ramazan bayramlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayında Güney Kore’de yapılan Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda kazanılan altın madalyanın tüm Türkiye için gurur verici olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayşe Begüm Onbaşı ve hocasına başarılarının devamı dileğinde de bulundu.

Haberin Devamı