Dünya Amerika'da otomobil göstericilerin arasına daldı: 1 ölü, 34 yaralı

Amerika'da otomobil göstericilerin arasına daldı: 1 ölü, 34 yaralı

Paylaş
Amerika'da otomobil göstericilerin arasına daldı: 1 ölü, 34 yaralı

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde, gösteri yapan ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 34 kişi yaralandı. Charlottesville kentinde protestoları izlemekle görevli polis helikopterinin düşmesi sonucu 2 polis yaşamını yitirdi

Amerika'nın Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde, ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürüldü. Olayda 1 kişi ölürken, en az 34 kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu aktarıldı.


OHAL İLAN EDİLMİŞTİ


Charlottesville'de, Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, aşırı ırkçı gruplar protesto gösterileri başlatmıştı. Diğer bir grubun ırkçılara tepki göstermesi üzerine olaylar çıkmıştı. Olaylar üzerine ise Charlottesville Belediyesi, bölgede olağanüstü hal ilan etmişti.

Yetkililer aracın sürücüsünün yakalandığını açıkladı.


TRUMP EN SERT DİLLE KINADI


Trump, düzenlediği basın toplantısında da, Charlottesville şehrinde ırkçılar ve karşıtları arasında çıkan olaylara tepki gösterdi.

Şiddet ve nefretin kabul edilemez olduğunu belirten Trump, "Yaşanan bu çok yönlü şiddet, nefret olaylarını en sert dille kınıyoruz, çok kötü." ifadelerini kullandı.



Irkçı gösterilerin ABD'de yeni bir gelişme olmadığını kaydeden Trump, "Bu sorun ülkemizde uzun zamandan beri yaşanıyor. Sadece Donald Trump ya da Barack Obama dönemine ait değil." dedi.



HELİKOPTER DÜŞTÜ, 2 POLİS ÖLDÜ


Charlottesville kentinde protestoları izlemekle görevli polis helikopterinin düşmesi sonucu 2 polis yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı